Французький сорт гарбуза Руж Віф Д'єтамп

Описание: Все про вирощування рослин родини гарбузових — гарбуз, кавун, диня, кабачок та інші

Veterok
Аватара
Veterok
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 28
З нами: 8 місяців 24 дня

Сообщение #1 Veterok » 11.01.2017, 18:53

Два роки вирощую французький сорт гарбуза Руж Віф Д'єтамп. Він став справжньою окрасою мого городу. Плоди цього дива природи із cвоїм червоно-оранжевим забарвленням настільки красиві й незвичні, що з першого погляду здаються казковими. Минулої осені вони здивували не лише моїх сусідів, а й їхніх гостей, які із захопленням розглядали їх та милувалися їхньою красою.

Руж Віф Д’єтамп - середньостиглий, невибагливий до умов вирощування сорт. Плоди важать 5-20 кг, а то й більше. У них гладенька поверхня, оранжевий м'якуш. Ніжний та соковитий гарбуз не тільки смачний, а й доволі поживний і корисний для здоров'я. Адже здавна радять вживати продукти переробки гарбузових за виснаження організму, для дитячого харчування, при діабеті, захворюваннях печінки, нирок, серцево-судинної системи, за багатьох розладів, жовчнокам’яної хвороби. Страви з гарбуза очищають організм від токсинів та радіонуклідів, особливо корисні вони тим, у кого підвищений кров'яний тиск, шлункові захворювання з підвищеною кислотністю, хронічні запалення шлунково-кишкового тракту.

Стебло французького гарбуза гіллясте, завдовжки до трьох метрів. Тому гніздо від гнізда я розміщую на відстані 3-3,5 м. У кожну ямку насипаю літрову банку перегною та кладу по три насінини. Ця рослина перехреснозапильна, тому, щоб мати якісне насіння, потрібно вирощувати її ізольовано від інших гарбузових або запилювати вручну. Плоди цього гарбуза довше, ніж традиційні, придатні для переробки. У сухому й прохолодному місці свіжими можуть зберігатися до весни.

Споживати французькі гарбузи можна не лише у свіжому вигляді, а й готувати з них варення. Для цього слід взяти 3 кг гарбуза, почистити від шкірки та насіння, натерти на тертці з великими отворами або перекрутити на м'ясорубці. Потім у каструлі засипати цукром (1,5 кг) і поставити на 8 годин, щоб маса пустила сік. Після цього довести до кипіння і варити ще тричі по 5 хвилин з перервою 4 години. Чотири апельсини обшпарити окропом, видалити кісточки і разом із шкіркою перекрутити на м'ясорубці. Додати до варення, коли ставите його на вогонь вдруге. Наприкінці третього варіння покласти половину чайної ложечки лимонної кислоти, потім ще раз дати закипіти і розлити в стерильні банки, закатати їх стерильними кришками. Таке варення дуже смачне й корисне.

eddbit
Аватара
eddbit
Репутація: 11 (+11/−0)
Повідомлення: 212
З нами: 1 год 3 місяця

Сообщение #2 eddbit » 13.01.2017, 18:47

Мені цей сорт не сподобався на смак, зараз є багато більш смачних сортів. Хоча на вигляд дуже гарний.
Живу как умею и другим не мешаю


Вернуться в «Вирощування баштанної продукції»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость