Вирощуємо гриби у підвалі

Описание: Все про культивування і переробку різних видів їстівних грибів (печериця, глива і інших) і виробництво міцелію

admin M
Администратор
Аватара
admin M
Администратор
Возраст: 42
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 162
З нами: 1 год 3 місяця

Сообщение #1 admin » 06.11.2016, 07:23

У повній темряві ростуть гриби лише окремих груп (печериця двоспорова, рос. – «шампиньйон»). Технологія його вирощування доволі складна, потрібно вміти готувати якісний компост, та й надалі існує чимало тонкощів. Значно простіше вирощувати гриби групи ксилотрофних (дереворуйнівних), але вони вже потребують розсіяного світла. Якщо ж у вас є віконце у фундаменті, вони цілком підійдуть для такої технології.
Найбільш поширені два гриби цієї групи: глива (рос. - "вешенка"), або плеврот, і шиїтаке. Придбавши їхній міцелій, візьміть свіжозібрані чурбаки листяних порід дерев (хвойні не підійдуть), бо на свіжих ще не оселилися конкурентні гриби і вони достатньо зволожені.
Існує кілька способів засівання їх міцелієм. Можна дрилем зробити отвори, в які покласти міцелій шиїтаке (його продають у вигляді паличок). Або зробити сокирою зарубки, покласти в них міцелій, який слід захистити від пересихання. Іноді посипають міцелій поверх чурбака, поставивши на нього другий, верх якого також пересипають ним, зробивши з пеньків піраміду. Лишається чекати появи грибів. Зауважимо, що можна це робити і в прохолодному сараї, під навісом тощо.
Бажано удосконалити цю систему, попередньо провівши дезінфекцію, щоб знищити спори конкурентних пліснявих грибів, які можуть також оселитися на деревині поряд із нашим грибом. Щоб була можливість завозити великі партії чурбаків трактором, роблять другий вихід з підвалу. Якщо обійтися одним виходом, грибів вистачить лише для власного споживання. Говорити про бізнес у такому випадку не доводиться. Тому, хто цікавиться грибами, слід розширювати свої знання, в тому числі й про інтенсивну технологію виробництва грибів цієї групи.

Вернуться в «Грибництво»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 2 гостя