Як зарізати свиню, щоб вона не кричала

Marina
Marina
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 17
З нами: 11 місяців 22 дня

Сообщение #1 Marina » 14.09.2016, 20:47

Ми недавно двох в'єтнамців порішили - був перший досвід по забою свинок. Найважче - було їх зловити - шкірки як у кролика немає, а за ногу, тут ще теж щоб вхопитися зловити треба - ніжки маленькі. Ловили-ловили (шкода на камеру ніхто не знімав, такі догонялки по двору влаштували) нарешті впіймали. Дуже пошкодувала, що затички в вуха не вставила - такий крик свинський був. Просто лежить свин, чоловік на ньому сидить, притиснувши, а свин кричить як різаний, хоч процедура ще й не почалася. Щоб це все припинити швидше (свин ще і виривається) довелося кувалдою по голові оглушити (бо барабанні перетинки у нас вже не витримували). А потім ніж у серце. Люди добрі, опишіть будь ласка правильну технологію (порядок) забою свинки, а то у нас на черзі будуть більші особини - боюся не впораємося.

Bogdan
Аватара
Bogdan
Репутація: 3 (+3/−0)
Повідомлення: 25
З нами: 1 год

Сообщение #2 Bogdan » 14.09.2016, 20:52

Найлегший спосіб зарізати свиню - в сараї вдягаєш кабану на голову бачок або відро, ведеш його на місце обробки (він задкує задом). Ударом в лоб (трубою, битою) - глушиш, кров можна відразу через горло зібрати. Цей спосіб використовую якщо немає кого на допомогу покликати, а кабана терміново потрібно завалити. Можна кабану миску з борошном під ніс поставити, щоб не схибити з пострілом або ударом. А так в селі ножем в горло або шилом в серце - основний вид забою, коли тягнуть, валять - вереск на все село, я віддаю перевагу більш тихому способі. В’єтнамських не різав і не бачив, як це відбувається.

Vadim
Аватара
Vadim
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 20
З нами: 1 год

Сообщение #3 Vadim » 14.09.2016, 20:59

Ріжемо виключно в горло. М'ясо виходить світле. Пробували в серце - м'ясо темне, як яловичина, в судинах залишається багато крові. Та й в серці потрапити все ж складніше.

Зроблю невеличкий ліричний відступ для розуміння деяких моментів.

Треба було якось каструвати дорослого кабана. Кум підігнав свого знайомого, чи то ветеринара, чи то зоотехніка, ну не суть важливо. Приїжджаємо до нього, змальовую ситуацію, кабан, кг на 120, треба відрізати яйця. Зробимо, каже. Питаю, що треба, бочку там, або ще чого. Взагалі-то, каже, двох мотузочок буде досить, але якщо є бочка, то можна і бочку. А сам цей Валентин зростом 1.60 і вагою кілограм 50. Приходить він, значить. Кажу, зайди глянь, так що я, каже, кабанів ніколи не бачив? Ну якщо наполягаєш, пішли. Подивився мигцем, давай дві мотузочки. А бочку, питаю. А бочка тут вже не допоможе, в ньому кілограм 180 - не менше. Зажурився я... Але те, що побачив потім...
Підходить Валентин до кнура, гладить по пузу, прив'язує мотузку до задньої нозі, віддає її мені і каже, щоб не тягнув, але і слабини не давав. Таку ж процедуру проробляє з передньої ногою. Пропускає обидві мотузки під черевом, переходить на іншу сторону, впирається коліном ближче до хребта, різке підсікання обома мотузками - кабан лежить на боці. Ми з кумом вже на фокстрот, щоб тримати, а Валік каже, щоб ми не метушилися, зараз він півхвилини помикається (рефлекс у свиней такої) і заспокоїться. І точно. Пов'язує він разом передні ноги, пов'язує задні, мотузку від передніх пропускає між задніх і відповідно теж з мотузкою від задніх. Усе. Всі чотири ноги в одній купі. І все це зробила одна людина вагою 50 кг з кабаном майже в четверо його важче.

Я цю історію розповів до того, що процес при забої у нас зараз приблизно такий же: дві мотузки, дві ноги, підсікання, півхвилини очікування, німецький багнет в горло, мисочка для збору крові і каструлька. Дві хвилини і все спокійно. Після цього задньою ногою за лебідку і під стелю хвилин на 15-20, щоб кров вся стекла.

Був у мене досвід забою поодинці, підглянув одного разу у одного мужика. Петля затягується на верхній щелепі за іклами і вільний кінець мотузки в'яжеться до вбитого в стіну скоби. Свиня задкує, горло повністю відкрите.

Що стосується інструменту. Били різними ножами, але... Холодна зброя - є холодна зброя... Спочатку призначена для вбивства... Німецький багнет, часів ВВВ, входить в плоть дуже легко, практично без зусиль, хоч і гострим його не назвеш. Дірочка від нього на один палець. Одна незручність - задовгий. З незвички можна невеликого кабанчика і наскрізь проткнути. А так, краще з усього, чим користувалися.


Вернуться в «Свинарство»



Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость