Щоб не довелося ставити поросяті гірчичники

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #1 errror » 27.11.2016, 18:04

Якщо свиней утримують у сприятливих умовах та добре годують і щодня вони бувають на свіжому повітрі, то їх імунна система працює справно.
Але, якщо не дотримуватися хоча б однієї з цих умов - від простудних захворювань організм п'ятачків не захищений.

Тож господар повинен знати, що віруси та бактерії постійно "живуть" у їхніх дихальних шляхах і надходять туди з повітрям, яке вдихають. Отже, стежте за чистотою у свинарнику, гній вибирайте щодня, підлогу посипайте сухою тирсою, аби не підвищилася вологість, і, щоб у повітрі було якомога менше шкідливих газів.

Часто причина простудних захворювань тварин -переохолодження. Тому свинарник завжди має бути теплий, і в ньому не повинні "гуляти" протяги.
У приміщенні, де утримуються новонароджені поросята, потрібно підтримувати температуру +18-20°С (створити необхідне тепло допоможуть лампи обігріву), а вологість - не більше 70%.

Під час відлучення поросят від свиноматки віком 1,5-2 місяці малюки зазнають найсильнішого стресу, який теж може стати причиною їхніх простудних захворювань. Тому, аби забезпечити поросятам здоров'я, то їх краще залишити у звичній обстановці, але без матки, а її слід перевести до іншого станка.
У холодну пору року поросята частіше страждають від бронхопневмонії.

Захворіло одне - і в гнізді, зазвичай, захворіють усі. У малюків знижується або й зовсім зникає апетит. Вони стають пригніченими. Температура тіла підвищується на 1-2 градуси. Із п'ятачка тече. І поросята починають кашляти. А через 2-3 дні дихання починає супроводжуватися вологими хрипами. До того ж уражується не тільки дихальна система, а й серцево-судинна (з’являється тахікардія - пришвидшене серцебиття), травна, нервова, а також нирки, печінка й інші органи.
Що робити? Щонайперше - усуньте причини, що викликали захворювання, і зверніться до ветеринарного лікаря, який призначить комплексне лікування.

Важливо, щоб до раціону тварин вводилися повноцінні корми (комбікорм, молоко, відвійки та інші), кормові добавки, крейда, риб’ячий жир, природне вугілля, різні мікроелементи.

Вернуться в «Свинарство»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость