Яку породу курей вигідніше тримати

Описание: Все про породи та кроси курей

Vatuttin
Vatuttin
Репутація: 3 (+3/−0)
Повідомлення: 20
З нами: 1 год 6 місяців

Сообщение #1 Vatuttin » 10.07.2016, 22:18

Сонечко гріє, горобці цвірінькають, є невеличкий городик, то ще хочу завести птицю для отримання домашніх м'яса і яєць. Знаючі, підкажіть, будь ласка, яку птицю в цьому відношенні тримати вигідніше. Хто більш скоростиглий і більше несе яєць? Як знайти оптимальний варіант – бройлери швидко ростуть, але з ними багато забот, та й корми дорогі, прості кури легші в догляді, але повільно ростуть. Хто менш вибагливий в умовах утримання? Яку породу краще завести? (З урахуванням того асортименту, що пропонується до продажу у нас, звичайно, їхати в Європу за інкубаційними яйцями то не для мене.

Ivan
Ivan
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 18
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #2 Ivan » 10.07.2016, 22:21

Поки самі не спробуєте декілька порід - нічого не вийде у вас напитати у людей. Скільки людей – стільки й думок. І кожен буде хвалити те що у нього кукурікає у сараї, і казати що саме у нього породи найкращу. Але ж кожному своє. Ото так само і з курми, маєте можливість спробувати декілька порід, і тоді зможете самостійно визначитись яка саме для вас буде кращою.

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 6 місяців

Сообщение #3 errror » 31.01.2017, 17:37

Австралоп (Австралія): несучість 260 яєць в рік, гарне м'ясо.
Амрокс (США): висока яйценосність, відмінна якість м'яса. Популярна, добре поширена порода.
Аугсбургер: дивовижно висока несучість і примітна м'ясна продуктивність при легкій відгодівлі.
Вельзумер (Голандія): темний колір шкаралупи, висока яйценосність, включаючи в зимовий період, хороша якість м'яса.
Дрезденська (Німеччина): несучість 210-290 яєць в рік.
Леггорн (Італія): несучість в перший рік життя курки – 200 яєць, вага 60 р.
Маран (Франція): темно коричневий колір шкаралупи, висока яйценосність.
Фавероль (Франція): середня несучість, відмінні смакові якості м'яса, довірлива поведінка.
Райхсхюнер (Німеччина): висока несучість понад 200 на рік. Хороші відгодівельні якості доповнені отриманням ніжного білого м'яса.
Орловська (СРСР): Нечутлива до погоди. Висока яйценосність, дає ніжне дієтичне м'ясо. Знайома лагідністю характеру і причепливістю до заводчика.
Орпінгтон (Німеччина): висока яйценосність, відмінна якість м'яса. Довірливий характер.
Плімутрок (Німеччина): висока яйценосність, відносно висока маса яйця, чудова якість м'яса.
Прат (Німеччина): висока яйценосність, дієтичне м'ясо.
Рамельслойська (Гамбург): висока несучість 170-190 штук в рік. Самобутня поведінка.
Род-айланд (США): висока несучість. Велика рухливість і живий темперамент дуже допомагає пошуку корму на вільному вигулі.
Сусекс (Німеччина): висока яйценосність, відмінна якість м'яса, скоростиглість і стійкість до зимових температур. Суссекс – постачальник м'яса для ринків Лондона.
Кучинська Ювілейна (СРСР): висока яйценосність, відмінна якість м'яса.

Hada
Hada
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 25
З нами: 11 місяців 3 дня

Сообщение #4 Hada » 13.02.2017, 10:35

Може хто порадити породу курей і саме де купити інкубаційні яйця цієї породи. Бо те що хочеться завести, то не знаєш де взяти. Потрібно їхати далеко, а не виходить. Хотілось бі щоб замовити поштою яйця, але хочеться замовляючи бути впевненим, що пришлю саме те що замовляю. Тобто хто де купував в Інтернеті інкубаційні яйця породистих курей, як висилають, чи є обмеження на мінімальну партію. Не хочеться купувати на ОЛХ де пропозицій хоч ставок гати, а краще десь на станції дослідній, або у заводчика, якому можна довіряти.

TerelF1
Аватара
TerelF1
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 28
З нами: 11 місяців 28 днів

Сообщение #5 TerelF1 » 06.03.2017, 22:06

Якщо підходити до питання які кури краще переносять морози, то це породи з маленькими не листоподібними гребенями, також до нашого клімату не дуже підходять італійські та іспанські породи курей: Андалузії, Брекель, Італійські, Мінорка та ін.
Більш живучі будь помісі порід, якщо Ви новачок у розведенні птиці, то для Вас цей варіант буде краще


Вернуться в «Породи кур»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость
Боты: Ahrefs [Bot]