Стрілки часнику з м'ясом. Покроковий рецепт

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 2 місяця

Сообщение #1 Lariska » 01.06.2017, 17:19

Як пишуть в темі про вирощування часнику, вже прийшла пора збирати стрілки, а більшість городників навіть і не здогадується які смачні та корисні страви можна приготувати з цієї городини.
Сьогодні опишу як приготувати стрілки часнику з м'ясом. Той, хто хоча б раз пробував часникові стрілки з м'ясом в смаженому вигляді, неодмінно знає, наскільки це смачно. Ще однією перевагою цього блюда крім смаку, є і те, що смажене м'ясо виходить прямо з смачним овочевим доповненням з смажених часникових стрілок. Для приготування часниковий стрілок, смажених з м'ясом, можна використовувати як курку, так і свинину чи яловичину.
Це дуже простий рецепт смажених часниковий стрілок з м'ясом, який не вимагає особливих, делікатесних і вишуканих продуктів. На приготування страви у мене пішло 20 хвилин часу. Перед тим, як приступити до самого рецепту, хочу ще раз нагадати про те, що якщо ви плануєте готувати страви з часниковими стрілками, то зрізайте їх, як тільки вони виросли в довжину на 10 см. Не чекайте, поки вони перестигнуть і стануть жорсткими.

Складові:
Часникові стрілки - 200 гр.,
М'ясо - 300 гр.,
Морква - 1 шт.,
Соєвий соус - 2 ст. ложки,
Спеції за смаком,
Соняшникова олія.

Отже, починаємо готувати часникові стрілки, смажені з м'ясом. Для їх приготування я взяла яловичину. Перед приготуванням будь-яких м'ясних страв, вирізку слід обмити під проточною водою і обсушити серветками. Як і для приготування бефстроганова, м'ясо наріжте поперек волокон на тонкі смужки.
Помиті пагони часнику наріжте по 5-6 см.
Очищену моркву натріть на тертці для корейської моркви.
На розпечену сковороду, з налитим в неї соняшниковою олією, викладіть м'ясо.
Посмажте його протягом 2-3 хвилин, помішуючи лопаткою.
Після цього додайте до м'яса моркву і подрібнені часникові стрілки.
Присипте м'ясо з овочами сумішшю з червоного перцю, карі та паприки. Всипте дрібку солі.
Влийте соєвий соус.

Відразу зменшить вогонь. Помішуючи, тушкуйте часникові стрілки з м'ясом протягом 5-7 хвилин. Посмажити м'ясо, можна, звичайно, і довше, тоді стрілки стануть більш засмаженими і золотистими.
Смажене м'ясо з часниковими стрілками подається переважно в гарячому вигляді. Як я писала вище, гарніру до нього особливого не потрібно, хіба що можна подати легкий овочевий салат або рис. Приємного вам апетиту.

А ось ще один рецепт часниковий стрілок з м'ясом по-корейськи, приготовані в гострому кисло-солодкому соусі.

Складові:
Часникові стрілки - 300 гр.,
Свинина - 200 гр.,
Соєвий соус - 50 мл.,
Ріпчаста цибуля - 1 шт.,
Мед - 1 ч. Ложка (без гірки),
Крохмаль - 1 ч. Ложка,
Зерна кунжуту - 1 ч. Ложка,
Кунжутна олію

Приготуйте соус. Для цього змішайте соєвий соус з медом і крохмалем. Помийте часникові пагони. Зріжте суцвіття з насінням. Наріжте їх соломкою приблизно по 5 см. Очистіть і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю. Налийте на сковороду 3-4 ст. ложки кунжутного масла. Після нагрівання масла, викладіть шматочки свинини. Посмажте її 3-4 хвилини. Додайте часникові стрілки і цибулю.
Перемішайте. Тушкуйте без кришки протягом 5 хвилин. Після цього залийте свинину з овочами підготовленим раніше соусом. Через 3 хвилини смажені часникові стрілки з м'ясом по-корейськи будуть готові. Викладіть їх на тарілку. Присипте кунжутом і подавайте до столу.

Filonka
Filonka
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 17
З нами: 3 місяця 27 днів

Сообщение #2 Filonka » 04.06.2017, 06:17

Завдяки форуму для себе відкрила наскільки смачні приготовлені з м’ясом стрілки часнику. Раніше ніколи в житті їх не куштувала, тож трохи спростила рецепт приведений вище, а саме нічого не додавала крім солі. Тобто м’ясо свинини, стрілки часнику та трішки солі, хотіла саме спробувати смак тих стрілок, а не соусів, які пропонуються у рецепті. І потрібно сказати, що неймовірно смачно, жарена свіжина з стрілками часнику дає такий аромат, що ще не спробувавши, вже слинки текли у всіх домашніх. А спробувавши пожалкували що замало пожарили, і замислились де б то ще взяти тих стрілок, бо на своєму городику вже всі вирвали. Для мене це поки рецепт номер один, ще раз повторю – дуже смачно, обов’язково спробуйте.

Alona
Аватара
Alona
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 81
З нами: 11 місяців 14 днів

Сообщение #3 Alona » 06.06.2017, 21:52

Расскажу немножко о чесночных стрелках, а точнее как я их готовлю. Стрелки чесночные порезать по 3-4 см (как макароны) помыть в воде, далее в кастрюлю с подсоленной водой ставим на плиту, и когда закипит (4 минуты) пусть поварится на маленьком огне. Далее процедить воду ну и далее на сковороду (немного масла, или масла) и заправляем сметаной. Блюдо много соли не любит, пару минут потушить, сковороду прикрыть крышкой. Блюдо отлично в сочетании с красным вином. Приятного аппетита!


Вернуться в «На кухні»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость