Що приготувати на Новий рік 2017

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #1 Lariska » 01.12.2016, 20:08

Вже незабаром найбільше свято року, тож варто подумати що смачненького приготувати щоб порадувати своїх близьких. Недавно по телевізору була передача, розповідали про новорічний стіл ...... пару думок з її :) Зустрічаємо рік Вогненного півня і він не потерпить якщо на новорічному столі будуть їсти його родичів, а так само яйця .... яйця допускається подрібнювати, але не фарширувати ... коротше щоб яйце не залишалося такої ж форми як за "життя" ... курячі по можливості можна замінити перепелиними ... на столі повинні бути овочі і фрукти.. чим більше тим краще, в серединку столу для декору і залучення символу нового року можна поставити блюдце з пророщеною пшеницею. Це все що я запам'ятала. А хто щось незвичайне готує на новорічний стіл?

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 6 місяців

Сообщение #2 errror » 01.12.2016, 20:15

Стосовно блюд на Новий рік то в нашій родині все доволі просто але смачно – тазик салату олів’є та картопля пюре, ще помідори з огірочками, котлетки та й все. А головне – це щось випити смачне та оригінальне, а їсти як то кажуть свинська справа.

Svetlica
Svetlica
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 21
З нами: 11 місяців 23 дня

Сообщение #3 Svetlica » 02.12.2016, 10:54

Обговорювали з чоловіком на рахунок того коли все готувати і як уникнути втоми перед зустрічей Нового року і все таке. Вирішили, що холодні страви торт і холодець можна і 30-го зробити, а гарячі типу м'ясо, картоплі і т.п. неодмінно 31. Просто доведеться або виспатися довше з ранку або вдень поспати. Але з маленькими дітьми у нас навряд чи це вийде :-).

Solnce
Аватара
Solnce
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 43
З нами: 1 год

Сообщение #4 Solnce » 02.12.2016, 17:36

Что за праздник без утки запеченной? А пишут что птицу нельзя, потому что год петуха. Все придерживаются такого запрета или наплевать?

Kapelka
Kapelka
Репутація: 2 (+2/−0)
Повідомлення: 43
З нами: 1 год 1 місяць

Сообщение #5 Kapelka » 02.12.2016, 18:59

Ще якось не замислювалася щодо того, що буду готувати на Новий Рік!
Але, точно знаю, що на гаряче буде запечений гусак. Хто сказав що не можна ніяку птицю, не можна курку.
З салатів обов'язково буду робити "Міністерський" вже дуже сильно ми його любимо.
Ще мені подобаються бутерброди з червоною рибою – легко і швидко робляться і дуже смачні.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #6 Lariska » 02.12.2016, 19:08

Все це цікаво, салати, тортики і т.д., але гадаю в мережі багато рецептів на всі випадки життя, тому пропоную не просто поділитись рецептами на Новий рік, а саме виконаних в стилі символу 2017 року – року півня.

Smila
Smila
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 19
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #7 Smila » 02.12.2016, 19:52

Рецепт салату на Новий рік 2017 «Півень» з кальмарами може стати найпопулярнішим завдяки простій технології приготування і гарним виглядом. До того ж він смачний і сподобається вашим гостям.

Рецепт салату «Півень» з кальмарами

Складові:

огірок - 2 шт.,
кальмари - 300 г,
яйця - 5 шт.,
цибуля - 1 шт.,
майонез
сіль за смаком
сухарики для прикраси
перець болгарський червоний і жовтий для прикрас.

Як приготувати салат «Півень» з кальмарами:

Зваріть яйця круто, очистіть і наріжте кубиками 3 яйця.
Огірок наріжте дрібно. Лук також наріжте дрібно
Кальмари відварити в підсоленій воді, потім наріжте соломкою.
Варимо яйця круто (7 хвилин після закипання). Чистимо і рубаємо їх кубиками.
Змішайте всі інгредієнти, підсоліть за смаком і додайте майонез. Щоб салат вийшов легкий, використовуйте нежирний майонез. А ще краще - домашнього приготування.
Перемішайте новорічний салат і викладіть в салатник.
Прикрасьте салат сухариками і півниками, зробленими з яєць і болгарського перцю, як на фото.
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.

sveta
sveta
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 25
З нами: 1 год 1 місяць

Сообщение #8 sveta » 02.12.2016, 20:36

Особисто я зроблю обов'язково стандартні страви, буряк з горіхами і "олів'є". У лапки взяла - тому, що у кожного свій рецепт, хоч в основному і схоже. Я його роблю без яблук (взагалі ненавиджу яблука в салатах, в будь-яких) - і з м'ясом. А свекруха у мене туди пхає сервелат. Пам'ятається, я сильно здивувалася: до цього бачила, що кладуть туди варену ковбасу, для економії, але щоб сервелат навіть не думала.

Ще будуть традиційні бутерброди з червоною ікрою, фаршировані яйця, фаршировані капелюшки печериць, асорті помідори / огірки / перець, м'ясо "по-французьки" (теж в лапках, у всіх свій рецепт, я вважаю за краще свинину, і цього року не буду запікати її в майонезі, тому що дізналася, що майонез - це т.зв. холодний соус, його запікати не можна, шкідливо). Потім - заливний язик (дуже люблю, готую рідко, тому що довго готується, метушні багато), або окремо зроблю - холодець, а варений язик просто поріжу, як ковбасу, "кільцями", красиво викладу.

З новенького хочу спробувати рибу в клярі - ні разу не робила, і торт швидкого приготування "Ніжність".

А ось що робити зі спиртним, ще не придумала. Шампанське обов'язково, звичайно, але ось що ще - не знаю, хочеться щось своє зробити і добре що на форумі підняли тему спиртних напоїв що можна зробити самостійно.

А ще - давайте сфотографуємо всі наші новорічні столи і викладемо тут фотографії після нового року! Буде святково і цікаво!

Tetyana
Tetyana
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 32
З нами: 1 год

Сообщение #9 Tetyana » 04.12.2016, 20:42

Ми теж на НГ завжди готуємо олів'є, сто разів переконувала себе не робити його - і набрид начебто, але все одно роблю з року в рік! Ось шубу вже кілька років не роблю, щось погано її їдять!
Кожен рік думаю, що не буду в цьому році готувати стільки багато їжі, і все одно стіл ломиться. Зате потім готувати кілька днів не потрібно - ось кайф - справжній відпочинок: дістав, заправив або розігрів, посуд помив і все.
В цьому році задумала рибне меню, салатики і з креветками і з кальмара і холодець зроблю.
А червону ікру на стіл подаю так: на блюдо розкладаю трохи листя зеленого салату, в центр - ікру, навколо ікри натираю вершкове масло на крупній тертці. Дуже зручно: ножичком зачепив і підтале масло, а зверху ікоркою.

Galinka F
Аватара
Galinka F
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 51
З нами: 1 год 2 місяця

Сообщение #10 Galinka » 04.12.2016, 20:48

Розкажу як я гриби роблю. Печериці, 2 пакетика заморожених, цибулину велику, все обсмажується на вершковому маслі окремо, солиться, перчить за смаком. Обсмажені продукти перемішуємо, викладаємо у форму для запікання і заливаємо півлітра сметани по жирніше перемішаної з 1сирим яйцем і трошки борошна (все перемішати), зверху посипати тертим сиром і в духовку хвилин на 20 при температурі 180°С. Красиво і смачно. У мене на ура в будь-який час розходиться такий салатик.

Utolya
Utolya
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 33
З нами: 1 год

Сообщение #11 Utolya » 05.12.2016, 07:28

Ми якось на новий рік запікали цілу індичку! Посолили, поперчили, в фольгу завернули і випікали близько години, потім розгорнули і поливали соком, що зібрався в фользі. Випікали до появи золотистої скоринки. Зате як цікаво відрізати шматки від цілої тушки - ніби стародавні люди! Не скажу що смачно, бо зазвичай в новорічну ніч ніхто голодний не буває, але виглядає це блюдо по святковому і пасує до нового року.

Kapelka
Kapelka
Репутація: 2 (+2/−0)
Повідомлення: 43
З нами: 1 год 1 місяць

Сообщение #12 Kapelka » 05.12.2016, 07:42

Розповім як ми на Новий рік готуємо гуся. Гуся купуємо на ринку домашнього або в сусідів. У магазинах заморожені, та ще й якщо імпортні - фу, це зовсім не те. Не знаю, правда, на яку суму цього року потягне гусак?

А готую елементарно, за старим традиційним рецептом і дуже просто. Натерти сіллю, перчиком, всередину - яблука, краще антонівські, і в духовку. Періодично поливати жиром. Для поліпшення смаку і соковитості трохи обмазую ще майонезом. А є ще спосіб - замість яблук всередину гречку покласти, краще трохи проварити її попередньо. Відразу за новорічну ніч гусак не з'їдається, зате потім можна просто розігріти і ніяких проблем. Дуже навіть смачно. І гречка як гарнір піде.

Solana
Solana
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 40
З нами: 1 год

Сообщение #13 Solana » 05.12.2016, 14:52

У минулому році індичку фарширувала. Не хочу більше - метушні багато.
Подружка гусака щороку яблуками начиняє і запікає - смачно виходить.
Салат м'ясний у новорічну ніч точно буде, торт домашній теж.
Може з кальмарами легкий салатик зроблю. А взагалі свято не для того щоб наїстись, а для того щоб щось побачити новеньке, дуже хочу зустріти в Карпатах цього року Новий рік.

Natalka
Natalka
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 20
З нами: 1 год

Сообщение #14 Natalka » 05.12.2016, 15:09

Solana в чомусь ви праві, але в нашій родині Новий рік вважається сімейним святом і зустрічається вдома – така вже в нас традиція. А стосовно кількості їжі, то ми прийшли до того, що готувати на Новий рік все таки треба багато і різноманітно, але в ніч на НГ їмо лише легкі салатики, фрукти, а все інше 1 січня.

Kapelka
Kapelka
Репутація: 2 (+2/−0)
Повідомлення: 43
З нами: 1 год 1 місяць

Сообщение #15 Kapelka » 07.12.2016, 11:40

Шукаю щось новеньке і простеньке, знайшла цікаві на перший погляд рецепти простеньких закусок, виглядають оригінально та й робити легко, тож поділюсь рецептами двох закусок:

Рожеві яйця
yyqko.jpg

Складові:

Яйця
Сир
Тунець у власному соку
Буряк
Сметана
Кріп
Червона ікра

Яйця необхідно відварити круто і акуратно відокремити білки від жовтків. Ми будемо начиняти варені яєчні білки. Щоб вони вийшли рожевими, нам знадобиться буряковий сік. Для цього невеликий очищений буряк потрібно відварити в мінімальній кількості води. Буряк дістати, а в воду акуратно покласти яєчні білки. Їм достатньо кількох хвилин, щоб вони отримали помітний рожевий відтінок. Тепер приступаємо до начинки. Консервований тунець дістаємо з банки і позбавляємося від рідини. Потрібно дати йому трохи стекти. Після цього розминаємо тунець виделкою, додаємо до нього тертий сир і яєчні жовтки. Перемішуємо, заправляємо сметаною, додаємо приправи за смаком і кріп. Фаршируємо наші білки цієї начинкою. Прикрашаємо червоною ікрою і зеленню.

Фаршировані печериці
pecherici.jpg

Це дуже смачна гаряча закуска. На її приготування потрібно витратити більше часу, але ваші гості неодмінно оцінять це блюдо.

Складові:

Сир
Яйця
Цибуля
Вершки
Зелень

Ніжки печериць необхідно акуратно відрізати, не пошкодивши шапку. Саме в неї ми будемо класти начинку. Ніжки грибів дрібно нарізати і обсмажити на сковорідці разом з цибулею. За п'ять хвилин до готовності додати вершки і протушкувати все разом. Змішати цю начинку з дрібно нарізаними вареними яйцями і зеленню. Начинити шапочки печериць. Випікати до готовності при температурі 180 градусів. Коли гриби будуть готові, витягніть з духовки і посипте сиром. Після цього поверніть їх на пару хвилин в духовку. Подавати гарячими, хоча холодними вони теж смачні.
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.

Nesmeyana
Nesmeyana
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 33
З нами: 1 год

Сообщение #16 Nesmeyana » 07.12.2016, 12:04

Переді мною ніколи не стояло питання що приготувати на новий рік, і 2017 не буде виключенням, адже пише як пише Solana, зустріч Нового року - це не привід для того щоб наїстись, а для святкових емоцій. А поясніть мені які у вас будуть емоції, якщо ви перед зустрічей Нового року цілий день проведете стоячи за плитою, готуючи вишукані страви. Чомусь мені здається що вночі їсти ви їх вже точно не захочете. Що я готую на Новий рік – все просто в магазинах зараз є все що необхідно для святкового меню, і навіть більше. Якщо приємно щось приготувати своїми ручками, то можна одне-два простеньких блюда, а не цілий день жарити й варити, щоб здивувати ваших гостів. Вони прийдуть до вас в гості, чи в столову їсти, ніби їх цілий рік не кормили?

Svetlica
Svetlica
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 21
З нами: 11 місяців 23 дня

Сообщение #17 Svetlica » 08.12.2016, 17:58

Хочу запропонувати Вам рецепти салатів для Нового року, а може і інших випадків:
- Курячі грудки (можна-ніжки, вони ніжніше) – 500 гр, чорнослив - 300гр (попередньо замочений), 5шт яєць, майонез (оливковий) 2 банки по 250 гр, гриби печериці 1 банка., цибуля ріпчаста, 1 свіжий огірок, по 2 пучка кропу і зеленої цибулі.
1 шар чорнослив порізаний шматочками, зверху майонез;
2 шар курка відварна
3 шар огірок потертий на крупній тертці
4 шар майонез
5 шар білки
6 шар гриби порізані і обсмажені з цибулею
7 шар майонез
8 шар жовтки
Майонез з кропом і цибулею дрібно нарізаними - між шарами.

"Салат з рибою по-канадські", він з селерою, я читала, що її не всі люблять, але раптом комусь стане в нагоді:
1. Відваріть судак з ріпчастою цибулею до готовності (хвилин 10);
2. Наріжте соломкою свіжий огірок, корінь селери, зелене яблуко;
3. Поріжте салат "Айсберг";
4. Добавте рибу, нарізану шматочками.
5. Заправте майонезом і кетчупом 50/50
6. Викладіть на салатні листя гіркою навколо посипати яєчним білком (щось на зразок снігу)


Вернуться в «На кухні»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость