Виготовлення спиртних напоїв вищого ґатунку в домашніх умовах

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #1 errror » 01.12.2016, 20:11

Давайте в цій темі напередодні Нового року будемо розповідати не лише про те як приготувати салат олів’є в домашніх умовах і не банальну самогонку чи вино з винограду, а дійсно смачні та корисні алкогольні напої і бажано з природних інгредієнтів.

Svetlica
Svetlica
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 21
З нами: 10 місяців 22 дня

Сообщение #2 Svetlica » 02.12.2016, 11:11

Не опишу рецепт бо не знаю, але при нагоді завжди купую Медовуху. Корисно і неймовірно смачно, але вона довго не стоїть, одного разу забули про пляшку привезену з відпочинку і вона зіпсувалась. Зазвичай вона не встигає зіпсуватись, а це хотіли лишити на якесь свято, краще б відразу випили. Якщо хтось розповість рецепт, то я би спробувала обов’язково робити.

Solnce
Аватара
Solnce
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 43
З нами: 11 місяців 20 днів

Сообщение #3 Solnce » 02.12.2016, 15:02

Я роблю медовуху так, результати (за відгуками тих хто пив) позитивні:

У каструлю наливаю 2,5 літра води і близько 400 грам меду (все на око). Ставлю на повільний вогонь, поки мед не розчиниться, потім збільшую нагрів. Знімаю піну. Після зняття піни кип'ячу 5 хвилин і вимикаю. Закладаю в ситі щіпку хмелю і остуджують природним шляхом до 40 °С.
Паралельно ставлю десертну ложку дріжджів Саф Лефюр (близько 10 гр) щоб піднялись. Коли медовуха охолоне до 40 °С вливаю дріжджі що вже піднялися і рзмішую. Після цього на 3-4 години в тепле місце в каструлі, накривши кришкою. За той час на поверхні утворюється піна. Переливаю в 3-літрову банку і під гідрозатвор. Бродить 2 тижні.
Далі є кілька варіантів.
1. Коли перебродить повністю, зняти з осаду, розлити по пляшках і в холодильник. Дати відпочити 2-3 дні і можна пити.
2. Ще не повністю переброжений напій розлити по пляшках (краще від Кока-Коли, вони дуже міцні) і залишити при кімнатній температурі на кілька днів для газації. У мене виходять напої краще і газованого шампанського.

Ну а смакових варіацій безліч, але я зупинився на двох варіантах - мед і хміль і мед + хміль + лимон + імбир.

Якщо зараз заквасити то на Новий рік можна буде вже пити натуральне та смачне ігристе медове вино чи шампанське, хто як хоче так і може називати.

Nasredin
Nasredin
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 56
З нами: 9 місяців 16 днів

Сообщение #4 Nasredin » 29.04.2017, 17:31

Рецептом не поділюсь, але розповім про ідею виготовлення самостійно смачного, та головне корисного напою, який підвищує апетит, тонізує та покращує самопочуття, піднімає настрій та виготовляється виключно з додаванням до горілки лікарських трав. Взагалі не люблю я вино, а горілку просту пити якось не солідно, коньяк смердить, шампанське п’ють у нас на великі свята. Тож вирішив я якось скуштувати Бальзам. На полицях магазинів можна знайти багато самих різних напоїв під назвою Бальзам. Але головне що його можна зробити самостійно. Взагалі Бальзам – це фактично настоянка багатьох лікарських трав на горілці. Тобто це і є лікарський засіб, який дійсно смачний, та покращує апетит. Ні в яке порівняння не йду з вином. Для мене вино смачне лише молоде, і поки воно більше схоже на сік, коли ж воно вистояне, то треба себе примушувати пити його, на відміну від бальзаму. Тож хочу запитати хто робить Бальзам самостійно, може що скаже про рецептуру.


Вернуться в «На кухні»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость