Домашні ковбаски в духовці

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 4 (+4/−0)
Повідомлення: 216
З нами: 1 год

Сообщение #1 Lariska » 07.01.2017, 21:57

Готувати домашню ковбасу – копітка робота. Але можна приготувати не ковбасу, а ковбаски. А з таким простим рецептом готувати ковбаски – одне задоволення.

Інгредієнти:

м'якоть свинини – 1,5 кг;
часник – 4-5 зубчиків;
сіль – 1 ст. ложка;
перець чорний мелений – 1 ч. ложка;
вода – 80-100 мл;
мелений лавровий лист – 1 ч. ложка;
натуральна оболонка для ковбас (кишки) – 1,5 м;
рослинне масло – 1-2 ст. ложки.

Наріжте м'ясо невеликими кубиками, близько 0,5 см. Викладіть в ємність відповідного розміру нарізану свинину, додайте сіль, перець, лавровий лист. Додайте часник, пропущений через прес, і ретельно перемішайте. Налийте в м'ясо воду і ретельно перемішайте ще 3-4 хвилини. Зберіть м'ясорубку з насадкою для ковбаси. Оболонку для домашніх ковбасок надіньте (натягніть) на виступаючу частину насадки, залишаючи висіти кінець довжиною 25-30 см. Увімкніть м'ясорубку і, допомагаючи руками, наповніть оболонку з фаршем. Через кожні 10-15 см оболонку перев'яжіть кулінарною (або простою, скрученою в три рази) ниткою. Початок кишки теж перев'яжіть ниткою або самим вільним кінчиком оболонки.

По мірі наповнення оболонки, через кожні 5-7 см проколіть її голкою, щоб видалити зайве повітря (це не дасть ковбасі лопнути під час приготування).

Можете залишити ковбаски з’єднаними і так їх готувати, а потім розрізати, а можете відразу розділити їх на окремі ковбаски.

На невеликій сковороді розігрійте олію. Ковбаски обсмажте на невеликому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку до появи золотистої шкірки.

Потім перекладіть ковбаски в форму для запікання і поставте в заздалегідь розігріту до 200° С духовку. Форму прикрийте фольгою і запікайте приблизно 30 хвилин.

Дістаньте форму з духовки. Зніміть фольгу і полийте ковбаски соком, що виділився. Знову поставте в духовку, не прикриваючи. Запікайте при 230° С ще 10-15 хвилин.

Готові ковбаски краще подавати гарячими.

Вернуться в «На кухні»



Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость