Швидкі малосольні огірки з першого врожаю

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 4 місяця

Сообщение #1 Lariska » 13.06.2016, 20:36

Сусідка жаліється, що огірки малосольні вдаються через раз. Один раз ніби то добрі, а в іншій банці огірки стали м’якими, і їсти їх неприємно. В мене виходять малосольні огірки завжди твердими та хрусткими. Тож можу розповісти як я це роблю, адже вже достигають перші огірки і треба починати робити малосольні – аж слинки течуть як згадаю їх смак.

Отже що нам потрібно щоб зробити малосольні огірки:

Огірки - за обсягом банки;
Кріп - парасольки або насіння;
Часник - 3-5 зубків;
Велика сіль - 3 столових ложки (на трилітрову банку).

Огірки потрібно ретельно промити і зрізати кінчики. Банку добре вимити, можна із застосуванням соди. На дно укласти ретельно промитий кріп і зубчики часнику (якщо великі - порізати на кілька частин). Щільно укласти в банку підготовлені огірки, зверху додати парасольку кропу (за бажанням). Висипати сіль, залити доверху окропом, накрити капроновою кришкою. Потім добре потрусити банку, щоб сіль рівномірно розчинилася у воді і добре пропитала всі огірки. Готову банку охолодити, потім зберігати в прохолодному місці. Через добу малосольні огірки готові до вживання. Смачного!

Yuliana
Аватара
Yuliana
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 26
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #2 Yuliana » 02.07.2016, 19:47

Дякую за рецепт, але уточніть 3 столових ложки солі - з верхом, чи не дуже, адже це гадаю досить суттєво. В мене як ви описуєте - того року зробила 3 банки малосольних огірків - 2 вийшли хрусткими і смачними, а одну банку мусила викинути - огірки м’які і пахнуть неприємно, хоча всі 3 банки стояли в холодильнику і зроблені були за одним рецептом.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 4 місяця

Сообщение #3 Lariska » 03.07.2016, 17:05

Я беру не задумуючись - всунула ложку в сільницю і вийняла, скільки влізло стільки й сиплю - це мабуть зветься з верхом.


Вернуться в «На кухні»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость