Кабачкова ікра: перевірений роками рецепт – смак радянської ікри

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 2 місяця

Сообщение #1 Lariska » 21.06.2016, 06:16

Дуже схожа на стару добру радянську, з усіх що я робила, перепсував масу продуктів, ця - найсмачніша

Рецепт ікри з кабачків

Інгредієнти:

3 кг кабачків
0,5 кг цибулі
0,5 кг моркви
250 г томатної пасти
0,5 стакана ложки цукру
1,5 стакана рослинного масла
1,5-2 ст. ложки солі
5 ст. ложки оцту
5 зубчиків часнику
мелена паприка (1-2 ст. ложки), мелений чорний перець (трохи)

Кабачки очистити від шкірки і насіння, почистити моркву і цибулю. Все окремо натерти на дрібній тертці (я натирала за допомогою кухонного комбайна). Протушкувати на олії окремо кабачки, окремо моркву, окремо цибулю, по 30 хв. кожен інгредієнт.
Після чого змішати все, додати томатну пасту, сіль, цукор, решту рослинного масла, оцет, паприку, чорний перець, в загальному все, крім часнику, і варити 1 годину, помішуючи. За 10 хв. до закінчення приготування додати подрібнений часник. Викласти майбутню ікру в стерильні банки і закривати.

Дочекатись часу і з’їсти всю до останньої краплі!

Kleo
Kleo
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 14
З нами: 1 год 1 місяць

Сообщение #2 Kleo » 17.08.2016, 18:26

Хочу спробувати зробити за вашим рецептом ікру з кабачків, але виникло декілька питань – для чого тушкувати все окремо: кабачки, моркву, цибулю, чому не можна все разом, не розумію. А також навіщо очищати кабачки від шкірки та насіння. Я завжди тру на терці все разом, бо кабачки молоді і насіння і шкірка м’які.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 2 місяця

Сообщение #3 Lariska » 18.08.2016, 07:12

Для чого тушкувати окремо, я чесно, не знаю, колись прочитала так в рецепті і так роблю. Стосовно чи виймати насіння, гадаю залежить від самого кабачка, якщо він зовсім молодий, то я не виймаю. До речі цього року урожай помідорів в мене вдався на славу, то я замість томатної пасти використовую свіжі помідори, перекручую їх через блендер, і трохи проціджую через марлю, то водичка вся уходить (я її використовую на закривання тих самих помідорів).


Вернуться в «На кухні»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость