Консервовані помідори – підбірка рецептів маринованих помідорів

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 4 (+4/−0)
Повідомлення: 216
З нами: 1 год

Сообщение #1 Lariska » 21.06.2016, 07:09

Яке літо без консервації, і найбільше в нашій сім’ї консервуються саме помідори, адже без них не обходиться жодне свято.

Даю свій легкий та швидкий рецепт консервації помідорів.

Помідори закладаємо в трилітрову банку упереміж з букетом пряних рослин на свій вибір, часником, кладемо 1 перець червоний солодкий, селеру (бадилля). Головне, щоб було багато селери. Я іноді тільки з нею закривала. Заливаємо окропом, накриваємо рушником, даємо постояти хвилин 40-50. Потім воду зливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, додаємо по 2ст.л. солі, цукру, оцту.
Заливаємо помідори, закочує, вкутуємо, перевертаємо. Усе.
Ще за бажанням можна перчик горошок додати, лавр. лист. Але головне – селера.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 4 (+4/−0)
Повідомлення: 216
З нами: 1 год

Сообщение #2 Lariska » 07.08.2016, 13:48

Ще один цікавий рецепт смачних помідорів з яблуками

Пропоную поповнити запаси зимової консервації цікавим варіантом маринованих помідорів з яблуками. Багато господинь вважають за краще експериментувати з маринадом, додавати різноманітні фруктово-ягідні компоненти, відмінно підходять яблука, вишня, слива, вони надають маринаду приємну солодкувату нотку. У нашому варіанті ми додаємо до помідорів часточки кисло-солодких яблук, вони ідеально поєднуються з томатами, та й виходять настільки смачними, що першими з’їдаються з відкритої баночки.

Список продуктів для одного літра маринованих помідорів з яблуками:

800 грам помідорів;
2 яблука;
4 зубчики часнику;
30 грам оцту;
гілочка петрушки;
0,5 ч. л. коріандру;
дві гілочки тархуна;
ст. л. цукру і солі;
лавровий лист;
4 горошини чорного перцю.

Вибираємо помідори невеликого розміру, ідеально підійде сорт «Сливка», такі ж гарні будуть помідори чері, яблука беремо кисло-солодкі, щільні за текстурою, вимиваємо все в прохолодній воді, обсушуємо. В окремій посуді готуємо маринад, для цього вливаємо в нього 800 грам води, кидаємо всі спеції, додаємо гілочку тархуну, він додасть свіжі нотки, варимо маринад на слабкому вогні до розчинення кристалів солі і цукру, приблизно через три хвилини активного кипіння вливаємо норму оцту, прогріваємо, знімаємо з вогню. Чисті стерильні банки наповнюємо гілочками зелені, туди ж кидаємо часникові пластини. Томати ділимо на четвертинки, яблука ріжемо довільними шматочками. У банку по черзі укладаємо томати і яблука. Заливаємо томати маринадом, не видаляючи з маринаду горошини коріандру, лавровий лист і гілочки тархуну. Беремо відповідну за обсягом каструлю, на дно кладемо рушник, ставимо банку, стерилізуємо томати сім хвилин після закипання води. Банку з маринованими помідорами герметично закриваємо кришкою, остуджуємо догори дном під теплою ковдрою. Зберігаємо мариновані помідори з яблуками на зиму в погребі / коморі.

Добавлено спустя 32 минуты 51 секунду:
Мариновані помідори з запашним перцем

Мариновані помідори на зиму з даного рецептом виходять неймовірно смачними. Від аналогів з магазину їх відрізняє, мабуть, тільки менша кількість оцту. Це робить мариновані помідорчики більш корисними.

Для приготування маринованих помідорів на банку обсягом 1,5 літра знадобиться:
Вода;
Сіль крупна - 1 ст. л .;
Цукор - 2 ст. л .;
Оцет - 35 мл.

Часник, кріп, лавровий лист, запашний перець.

Банки і кришки «Твіст-офф» (гвинтові) вимити з застосуванням соди. Стерилізувати будь-яким доступним способом. Металеві закаточні кришки досить просто прокип'ятити.

Помідори, природно, вимити. Часник очистити і помити. Великі зубці часнику найкраще порізати до розміру дрібних зубчиків. Підготувати спеції. Традиційно використовуються горошинки чорного і запашного перцю, кріп (свіжий або сушений), лавровий лист. Однак ніщо не заважає додавати будь-які запашні трави і листя в банку.

На дно заздалегідь стерилізованої баночки закласти часник, кріп і спеції. Заповнити банку помідорами. Прямо на помідори закласти часник, кріп і лавровий лист. Залити в наповнену томатами банку окріп. Накрити кришкою і почекати 20 хвилин. Охоловшу за цей час воду з банки вилити (зручно користуватися при цьому спеціальною кришкою з отворами) в каструлю. Каструлю з водою поставити на вогонь і всипати туди цукор і сіль. Оцет можна наливати безпосередньо в банку, а можна додавати в розсіл що закипів.

Розсіл як закипить залити в банку. Швидко закрити кришку (або закатати металеву кришку призначеної для цього спеціальною машинкою). Закручувати кришку досить складно. Банку з маринованими помідорами на зиму заховати в ковдру на добу. Через 4 тижні можна пробувати мариновані помідори. Банки з такими помідори не вимагають ніяких особливих умов для тривалого зберігання. Відмінно зберігаються в умовах квартири всю зиму. Даний рецепт можна вважати класичним. Урізноманітнити мариновані томати за смаком можна досить просто. Замість звичайного спиртового оцту (9%) можна використовувати натуральний яблучний оцет. Можна додати трохи пряних трав або овочів. Можна і зовсім замінити традиційні часник, кріп і спеції на суміш прованських трав або сушений базилік.

Kleo
Kleo
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 14
З нами: 11 місяців 8 днів

Сообщение #3 Kleo » 11.08.2016, 10:36

Хочу запропонувати свій рецепт як більш простим способом і за коротший час закрити помідори. Головна різниця від рецептів, запропонованих вище, в тому що банки з помідорами заливаємо не три рази, а два, і до того ж другий раз заливаємо тією ж самою водою, яку злили з першої заливки, отже економимо час, газ та воду, а стоять такі помідори всю зиму без будь-яких проблем. На смак кількість заливок не впливає, а впливає на смак кількість солі та цукру яку додаємо в заливку. В мене знову ж рецепть орієнтується на простоту, бо ледача я і не хочу зайвий раз рахувати літри та ложки солі і цукру. Отже простий рецепт, для ледачих, як закрити помідори на зиму.

На 3-х літрову банку помідорів приблизно потрібно:
Помідори біля 2 кг;
Часник – скільки хочете (я кладу 2-3 зубчики);
Листя смородини;
Листя хрону;
Листя вишні;
Кріп;
Лавровий лист;
Чорний перець горошком;

Приготування заливки:

На 1 літр води:
1ст. ложка солі,
1ст. ложка цукру,
1ст. ложка 9% оцту.

Процес консервації помідор:

Все миємо (помідори, зелень). До речі, в період коли дозрівають помідори, на городах ще є огірки та кабачки – їх також можна додати до банок з помідорами, буде більш різноманітною ваша консервація і взимку ваші домочадці подякують вам за смачні консервовані смаколики.

Перший раз заливаємо банки заливаю простим окропом. На 3-х літрову банку помідорів води потрібно близько 1,2 л.

Банки стоять накриті рушником хвилин 10-15. Потім зливаємо воду в каструлю і знову кип'ятимо. Додаємо в воду сіль, цукор, оцет. Доводимо до кипіння і заливаємо наші помідори. Закриваємо кришками, перевертаємо, вкриваємо рушниками і залишаємо на ніч. Потім прибираємо в найбільш прохолодне місце і чекаємо коли ж настане час відкривши баночку помідорів, смакувати і радіти результатам своєї праці.

Marina
Marina
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 17
З нами: 11 місяців 23 дня

Сообщение #4 Marina » 16.08.2016, 22:06

Мариновані помідори без оцту і без стерилізації

Приготувавши помідори за цим рецептом, ви забудете про інші рецепти. Мариновані помідори без оцту, більш корисні і дуже смачні. Тому ділюся з вами цим чудовим рецептом. Замість оцту ми будемо використовувати кислі яблука або будь-які кислі ягоди.

СКЛАДОВІ:

На 3-х літрову банку:

2-2,5 кг помідорів
1 болгарський перець
пучок петрушки
2 великих, кислих яблука

Для маринаду:

50 г солі
50 г цукру
2-3 лаврового листа (за бажанням)
5-7 горошин запашного перцю

Приготування:

Сьогодні для приготування маринованих помідорів ми не будемо використовувати оцет, а візьмемо кислі яблука. Замість яблук можна використовувати будь-які кислі ягоди - смородину, ожину, аґрус і т.д. Беремо їх 1-2 великі жмені. Щоб ягоди були завжди під рукою, їх можна заморозити, а потім використовувати при необхідності.

Яблука промиваємо, розрізаємо на 4 частини, видаляємо серцевину і вкладаємо їх на дно чистих банок.

Помідори промиваємо і щільно укладаємо в банки, але не тисніть і використовуйте краще маленькі і щільні помідори, можна навіть зелені.

Перець промиваємо, ріжемо на 4-6 частин, видаляємо перегородку з насінням, кладемо в банку.

Зверху додаємо пучок промитої петрушки. Більше нічого не треба додавати, смак виходить відмінний. Ну, а якщо з'явиться бажання додати, наприклад кріп або часник, то це будуть вже інші помідори, з іншим смаком, але можна і спробувати.

Кип'ятимо воду. Вода закипіла, заливаємо банки з помідорами, прикриваємо їх залізними кришками і залишаємо на 10 хвилин. Через 10 хвилин зливаємо воду в каструлю, доводимо її до кипіння, знову заливаємо помідори і залишаємо ще на 10 хвилин. Перед тим, як залити помідори маринадом, можна окропом заливати лише один раз. Я знаю, що багато хто так і роблять, але я себе страхую і заливаю два рази.

Воду зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор. У кожну банку додаємо лавровий лист і горошки чорного запашного перцю. Маринад доводимо до кипіння і заливаємо помідори. Банки закочує кришками. Банки перевертаємо догори дном, щоб перевірити на герметичність і залишаємо їх остигати.

Мариновані помідори без оцту подобаються всім, в них навіть маринад дуже смачний і його, як правило, не виливають, а випивають із задоволенням, особливо після застілля.

Візьміть на замітку, обов'язково приготуйте, не пошкодуєте.


Вернуться в «На кухні»



Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость