Огірки мариновані

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #1 Lariska » 22.06.2016, 06:51

Яке ж консервування без огірків, в нас після помідорів, по кількості банок закритих на зиму друге місце посідають огірки. Отож пропоную свій рецепт консервації огірків, може комусь знадобиться. Огірки виходять хрусткі та тверденькі.

Огірки замочуємо заздалегідь в холодній воді на 1 годину. Зрізати хвостики.
На 3 літри:
Прянощі: кріп, хрін, перець горошок 5 шт., часник 4-5 зубчиків, лавровий лист 2-3 шт.
Покласти прянощі в банку, щільно укласти огірки.
Заливати 2 рази окропом (по 10-15 хвилин).
3-й раз розсолом:
60 г оцту
2 ст. ложки солі
1 неповна ст. ложка цукру.

Закатати, перевернути банку кришкою вниз, укутати до охолодження (для стерилізації).

Смачного!

Yuliana
Аватара
Yuliana
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 26
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #2 Yuliana » 26.06.2016, 06:58

Пропоную рецепт солоних огірків без оцту. Виходять вони дуже смачні, хрусткі і на смак нагадують малосольні. Рецептом поділилася зі мною подруга, але я ніяк не наважувалася ним скористатися. У минулому році закрила кілька баночок. І не пошкодувала, що закрила. Огірочки дуже сподобалися.

Огірки (для літрової банки) - 600-650 г

Часник - 3-4 зуб.
Лавровий лист - 1-2 шт.
Кріп -1-2 суцвіття
Перець горошком - 4-5 шт.
Перець гіркий - за смаком
Листя хрону - відрізаю шматочок в 4-5 см

Розсіл:
на 3 літри води - 250 г солі (1 скл. з гіркою)

Огірки вимочуємо годин 5-6 (якщо не витримати їх в холодній воді, то велика ймовірність, що, коли «закрутите» огірки, в банці води стане на 1/3 менше.) Години через три після замочування огірки промиваємо, відрізаємо з двох сторін кінчики. І знову заливаємо чистою водою.

Поки огірки вимочуються, ми промиємо банки (я не стерилізувала їх).
Тепер розкладаємо огірки по банкам разом зі спеціями.

Підготуємо розсіл, не лякайтеся, що так багато солі, так і повинно бути.

Кип'ятимо його хвилин 5, і розливаємо киплячим по банкам з огірками. (На літрову банку потрібно приблизно 400 - 450 мл розсолу). І залишаємо на дві доби бродити. Потім, ми зливаємо цей розсіл в раковину. А огірки в банках заливаємо чистою киплячою водою БЕЗ СОЛІ, воду знову виливаємо і знову заливаємо чистою киплячою водою. Відразу ж закочуємо чистими стерильними кришками, перевертаємо банки, ставимо під ковдру на 2-3 години і все.

Увага! Банки заливаємо і закочуємо по одній: залили воду в одну банку – виляли - знову залили - закатали - під ковдру... Беремо наступну. І так далі…
За рецептом всі спеції викидалися, але я зробила з ними-баночки простояли всю зиму.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #3 Lariska » 18.07.2016, 19:37

Пропоную ще один рецепт маринованих огірків по-болгарськи

На літрову банку:
огірки - 600 г,
вода - 0, 6 л,
сіль - 1 ст. ложка,
цукор - 2 ст. ложки,
оцет - 4 ст. ложки,
лавровий лист - 1 шт.,
лист смородини - 1-2 шт.,
лист вишні - 1-2 шт.,
часник - 2-3 шт.,
перець горошком - 6-10 шт.,
кріп - 1 гілочка.

Процес приготування:

Огірки вимийте і замочіть в холодній воді на пару годин.
Тим часом, підготуйте прянощі. Що можна, помийте і подрібніть. До лаврового листа додайте по кілька листків вишні і смородини.
Почистіть часник.
Зваріть маринад з води, солі і цукру.
Банки вимийте. Кришки прокип'ятіть.
На дно кожної банки покладіть листя, нарізаний часник і перець горошком.
Щільно укладіть в банку огірки. Зверху - гілочку кропу.
Залийте банки киплячим маринадом залиште на 5-10 хвилин.
Злийте маринад, прокип'ятіть його і знову залийте огірки.
Всього цю процедуру потрібно провести чотири рази, востаннє додайте в огірки оцет.
Закрутіть банки, переверніть, накрийте теплою ковдрою і поставте охолоджуватися.


Вернуться в «На кухні»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость
Боты: Yandex [Bot]