Консервована кукурудза

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 4 (+4/−0)
Повідомлення: 216
З нами: 1 год

Сообщение #1 Lariska » 22.06.2016, 07:56

Хто не любить себе побалувати влітку ароматним качаном вареної кукурудзи? На сьогодні консервована кукурудза також бажаний інгредієнт багатьох салатів. Цього року я захотіла спробувати зробити самостійно заготовку, а саме законсервувати кукурудзу.

Отже приступимо, нам знадобиться на 0,5 л баночку:

кукурудза (дослідним шляхом дізналася, що в півлітрову баночку поміщаються зерна з 3-х качанів)
цукор - 2 столові ложки (без гірки)
сіль - 0,5 столової ложки
оцет - 1 десертна ложка

Сам процес консервування:

Вибираємо цукровий сорт кукурудзи молочної стиглості, щоб точно бути впевненим, що така кукурудза добре вариться і м'яка. Чистимо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо хвилин 30-40.

Я варю в мультиварці на режимі випічка, якраз поміщається 12 качанів на 4 баночки.
Далі виймаємо качани з води, чекаємо поки охолонуть і очищаємо зерна. Я це робила ножем, від попки качана зрізала уздовж зернятка і складаємо в півлітрову баночку не досипаючи до верху 1,5-2 см (потім вона розбухне і заповнить сама все).

У банку додаємо сіль, цукор. Заливаємо окропом до верху, накриваємо кришками і ставимо банки в каструлю на стерилізацію на 1,5 години.
Передбачаючи питання молодих господинь як стерилізувати розповідаю: стерилізую я ось як: у каструлю ставлю баночки з консервацією, накриваю їх кришками, в каструлю наливаю гарячу воду і з моменту закипання води в каструльці стерилізуємо стільки скільки вказано в рецепті

Після цього витягуємо банки, додаємо оцет і закочуємо, далі перевернути і укутати ковдрою.

Смачних Вам салатиків і просто так поїсти свою смачненьку солоденькк кукурузку.

Вернуться в «На кухні»



Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость