Як приготувати квашену капусту – рецепт від Лариски

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 4 (+4/−0)
Повідомлення: 216
З нами: 1 год

Сообщение #1 Lariska » 03.07.2016, 17:21

Був би неповним розділ з рецептами без згадки про квашену капусту, адже зробити її досить легко, вона має високі смакові якості і корисна для здоров’я.

У селах - це продукт номер один, особливо в зимовий час. Як відомо, зима і весна - це сезони, коли людині гостро не вистачає вітаміну С. І тут нам на допомогу приходить квашена капуста, покриваючи потребу людського організму в аскорбіновій кислоті.

Під час бродіння в капусті відбувається цілий каскад хімічних реакцій, в результаті якого утворюються молочна кислота і алкоголь. Однак останнього тут синтезується не так багато, так що автолюбителям можна не турбуватися.

У квашеної капусти досить високий глікемічний індекс. Це означає, що її вживання сприяє підвищеному синтезу інсуліну, у зв'язку з чим необхідно з обережністю ставиться до цієї страви, якщо хворий страждає на цукровий діабет.

Якщо ви вирішили самостійно заквасити капусту, то вам необхідно:

Нарізати капусту соломкою, а потім подрібнити її. Це потрібно для забезпечення більшої площі контакту капусти з сіллю, а значить для більш швидкого квашення.

Добре посолити капусту.

Перемішати її і пом'яти. Таким чином капуста швидше пустить сік.

Додайте моркву або журавлину і спеції за смаком.

Помістити капусту в ємність. Важливо відзначити, що не кожна ємність підійде для квашення. Не можна робити цього в алюмінієвих каструлях. За рахунок кислого вмісту продукту, оксид алюмінію буде переходити в капусту, а він має токсичну дію.

Те ж саме стосується і пластикової тари (пластик - токсичне з'єднання). Якщо ви згадаєте, то саме в ній можна зустріти квашену капусту в торгових точках.

Сама відповідна тара для квашення - це дерев'яна бочка. Її дно і стінки викладають капустяним листям, а потім кладуть туди підготовлений продукт. Можна квасити капусту і в скляній тарі. Скло - це інертний матеріал, а значить дане блюдо не зазнає ніяких змін.

Після цього капусту закривають чистою тканиною, а зверху кладуть гніт (найчастіше, великий камінь). Ця ємність повинна стояти в теплі, як мінімум тиждень.

За цей час потрібно два рази робити в масі отвори. Це потрібно для того, щоб з неї виходив газ меркаптан, що утворюється під час бродіння. Він володіє неприємним запахом.

Через тиждень викладіть капусту в відкриту тару і поставте її в холодильник. У цьому стані готовий продукт може зберігатися в холодильнику близько року.

Приємного вам апетиту!

Вернуться в «На кухні»



Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость