Кабачки на зиму

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 4 (+4/−0)
Повідомлення: 216
З нами: 1 год

Сообщение #1 Lariska » 03.07.2016, 17:55

У сезон консервації прості, смачні і доступні рецепти заготовок з кабачків - на вагу золота. Я вже писала про рецепт приготування ікри з кабачків, а сьогодні, я хочу познайомити вас з одним з рецептів дуже смачної заготовки з кабачків. Зустрічайте: кабачки на зиму «пальчики оближеш». Назва рецепта повністю відповідає смаку цієї заготовки з кабачків. А рецептом зі мною люб'язно поділилася сусідка по дачі, але натомість попросила кілька цибулин моїх рожевих гладіолусів.

Але, скажу я вам, рецепт кабачків на зиму «пальчики оближеш», коштував такого обміну і кабачки дійсно дуже смачні. Також слід зазначити, що готуються кабачки на зиму «пальчики оближеш», без стерилізації, що значно спрощує процес приготування кабачків на зиму.

Інгредієнти:

3 кг. кабачків
1 кг. болгарського перцю
0,5 кг. помідор
2 головки часнику
2-3 шт. гострого перцю
180 гр. цукру
2 ст.л. солі
250 мл. рослинного масла
150 мл. 9% оцту

Вихід: 5 літрів

Як приготувати кабачки «пальчики оближеш» на зиму:

Насамперед займемося підготовкою кабачків: миємо кабачки, і нарізаємо досить великими шматочками, щоб під час варіння кабачки не розварилися.

Болгарський перець і помідори нарізаємо так, щоб було зручно подрібнювати в м'ясорубці, або блендері. Також не забудьте про гострий перець.

Далі пропускаємо підготовлені овочі через м'ясорубку, або подрібнюємо за допомогою блендера.

Додаємо в каструлю цукор, сіль, рослинне масло, і часник, пропущений через прес. Перемішуємо до однорідності.

Додаємо до овочів підготовлені кабачки. Перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо на плиту.

Доводимо наші кабачки «пальчики оближеш» до кипіння, а потім тушкуємо на середньому вогні приблизно 20 хвилин, поки кабачки не змінять колір із зеленого на оливковий. Далі додаємо оцет, перемішуємо, варимо ще дві хвилини, і знімаємо кабачки з вогню.

Розкладаємо наші кабачки по сухим стерильним баночках.

Банки з кабачками закочуємо прокип'яченими кришками, і перевертаємо кришкою вниз. Укутуємо банки з заготівлею в ковдру до повного охолодження.

Банки з кабачками можна зберігати в квартирі, при кімнатній температурі, але подалі від джерел світла і тепла.

Друзі, сподіваюся, мій рецепт кабачків «пальчики оближеш», вам сподобається! З нетерпінням буду чекати ваших відгуків і коментарів до рецепту.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 4 (+4/−0)
Повідомлення: 216
З нами: 1 год

Сообщение #2 Lariska » 13.07.2016, 07:51

Лечо з кабачків – рецепт приготування

Рецепт лечо з кабачків і перцю трохи відрізняється від традиційного рецепту лечо. Для того, щоб приготувати лечо з кабачків, нам знадобиться:

2 кг кабачків.
2 кг помідорів.
3 голоски часнику.
3 головки ріпчастої цибулі.
500 грам болгарського перцю.
1 морква.
1 гострий перець.
1 пучок зелені.
1 склянка цукру.
2 столові ложки солі.
1/2 склянки 9% оцту.

Для того, щоб приготувати кабачкове лечо, необхідно подрібнити помідори і скласти їх у велику каструлю. Довести до кипіння на середньому вогні.
Потім необхідно підготувати продукти для лечо з кабачків. Для цього чистимо кабачки, часник, моркву, цибулю, болгарський і гіркий перець.
Морква натираємо на тертці. Часник, цибулю і гострий перець пропускаємо через м'ясорубку. Складаємо овочі в каструлю з помідорами. Варимо лечо з кабачків 5 хвилин.
Кабачки і болгарський перець соломкою нарізаємо. Відправляємо овочі в каструлю. Додаємо в лечо з кабачків і перцю цукор і сіль. Добре перемішуємо лечо з кабачків. Вариться лечо з кабачків і перцю приблизно 20 - 25 хвилин. За 5 хвилин до закінчення часу приготування додаємо в лечо з кабачків і перцю подрібнену зелень і оцет.
Ми кабачки на зиму готуємо без стерилізації. Тому готове лечо з кабачків розкладаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.
Калорійність лечо з кабачків становить приблизно 55 ккал на 100 грам продукту.

Добавлено спустя 32 минуты 33 секунды:
Квашена капуста з кабачками

Рецепти заготовок кабачків на зиму можуть бути різними. Продовжуючи розмову про заготовки на зиму з кабачків, хочеться поділитися ще одним вельми оригінальним рецептом. Це квашена капуста з кабачками.

Складові:
2 кг капусти.
2 кабачка.
200 г моркви.
20 грам солі (або за смаком).
5 лаврових листочків.
10 шт. перцю - горошку.

Рецепт приготування квашеної капусти з кабачками:

Для початку необхідно дрібно нашаткувати капусту. Кабачки очистити від шкірки і насіння, і нарізати невеликими кубиками. Моркву очистити і натерти на крупній тертці.
Всі овочі складаємо у велику ємність. Додаємо лавровий лист, сіль і перець - горошок. Все добре перемішуємо. Намагаємося не сильно м'яти овочі.
Накриваємо капусту тарілкою і ставимо вантаж. Квашена капуста з кабачками, як правило, готується 3 дні. Після закінчення зазначеного часу розкладаємо капусту по банках і ставимо в холодильник.

Добавлено спустя 7 часов 9 минут:
Аджика з кабачків

Розглянемо ще деякі рецепти заготовок кабачків на зиму, серед яких найбільшого поширення набула аджика з кабачків.

Як правило, аджика з кабачків на зиму готується за різними рецептами. Готуючи кабачкову аджику, ви можете сміливо експериментувати. Наприклад, якщо додати в неї гіркий перець, то аджика з кабачків на зиму вийде вельми пікантною. Така гостра аджика з кабачків прекрасно підійде для заправки супу харчо.
Взагалі, кабачкова аджика має досить широке застосування. Аджика з кабачків може подаватися як окрема страва, або стати прекрасним доповненням до м'ясних і круп'яних страв. Намажте кабачкову аджику на хліб, і ви отримаєте смачні бутерброди. В цілому, що б ви не робили, ця закуска з кабачків на зиму стане прекрасним доповненням до будь-яких страв.
Приготування аджики з кабачків на зиму чимось нагадує консервування кабачкової ікри або приготування ікри з баклажанів.

Аджика з кабачків на зиму готується з таких інгредієнтів:

3 кг кабачків.
500 г. болгарського перцю.
500 г. моркви.
5 зубчиків часнику.
1 1/2 кг помідорів.
200 мл рослинного масла.
2 столові ложки солі.
100 грам цукру.
2 1/2 столові ложки меленого червоного перцю.

Рецепт приготування аджики з кабачків на зиму:

Кабачки чистимо від шкірки і насіння. Нарізаємо великими часточками. Болгарський перець очищаємо від насіння і крупно нарізаємо. Моркву і часник чистимо. Помідори миємо й ріжемо на частини.
Після того, як всі овочі будуть підготовлені, починаємо приготування аджики.
Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку. Складаємо кабачкову аджику в велику каструлю. Додаємо рослинне масло, сіль і цукор. Ставимо каструлю з аджикою з кабачків на вогонь. Доводимо до кипіння. Аджика вариться протягом 40 хвилин. Не забуваємо час від часу перемішувати.
Після закінчення 40 хвилин закладаємо в каструлю мелений червоний перець. Варимо ще 10 хвилин. Після цього аджика розкладається по стерилізованих банках, закривається кришками і відправляється в прохолодне місце.


Вернуться в «На кухні»



Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость