Салат з огірків на зиму «Пікантний»

Описание: Рецепти блюд виготовлених з використанням продуктів вирощених на власному подвір’ї та ділянці.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 4 (+4/−0)
Повідомлення: 216
З нами: 1 год

Сообщение #1 Lariska » 03.07.2016, 18:06

Я багато закриваю консервації, і особливе місце серед моїх заготовок займають салати. Мені подобається, що, відкривши таку баночку, на столі виявляється повноцінна, вже готова закуска, при цьому ще й дуже смачна. І не треба думати, що заготовки подібного роду досить трудомісткі і вимагають тривалої підготовки. Насправді рецепти бувають різні - і прості, і складні. Ось, наприклад, огірковий салат на зиму - він готується зовсім легко і відносно швидко, а смак у нього - дуже цікавий. Особливу пікантність цього салату з огірків надає часник і перець, саме ці спеції роблять огірочки такими смачними!

Ще мені подобається в цьому рецепті те, що це салат з огірків на зиму частками, а не кружечками, наприклад. При такій великій нарізці огірки мають більш яскравий, насичений смак та й виглядають дуже апетитно. Якщо вас зацікавив цей рецепт, ласкаво просимо до мене на кухню - я із задоволенням вам розповім, як готується цей легкий салат з огірків на зиму.

Інгредієнти:

5 кг огірків;
1 склянка цукру;
1 стакан рослинного масла;
1 стакан 9% оцту;
3 столові ложки солі;
2 столові ложки часнику, пропущеного через часникодавку;
0,5-1 см гіркого перцю;
1 чайна ложка чорного меленого перцю.

* Використовуємо стакан ємністю 250 мл.

Із вказаної кількості продуктів виходить приблизно 6-6,5 літрів салату

Як робити салат з огірків на зиму:

Огірки відбираємо свіжі, рівні, невеликого розміру. Якщо використовувати огірки великі, з дозрілим насінням, салат буде виглядати менш апетитним. Огірки ретельно промиваємо холодною водою. Обрізаємо кінчики у огірків і заливаємо холодною водою так, щоб вони були повністю покриті. Витримуємо так огірки протягом 3-4 годин.

Огірки розрізаємо вздовж на 4 частини, а потім навпіл (для огірків довжиною приблизно 10 см). Якщо огірочки маленькі, довжиною 5-7 см, їх можна просто розрізати уздовж на 4 або навіть на 2 частини. Викладаємо огірки у велику каструлю.

Наливаємо туди ж рослинне масло і оцет, кладемо сіль, цукор, перець і часник.

Добре перемішуємо.

Прикриваємо каструлю кришкою або рушником і відставляємо в сторону на 2,5 - 3 години, щоб огірки просочилися маринадом і пустили сік. Соку буде досить багато.
Потім огірки розкладаємо в підготовлені стерилізовані банки. Укладаємо щільно, струшуючи банки при наповненні, щоб залишалося якомога менше порожнеч. Можна трохи притиснути руками, але тільки легенько, щоб не пом'яти огірочки.
Заливаємо огірки розсолом.

Банки з огірками прикриваємо кришками і встановлюємо їх в широку каструлю, на дно якої поставлена спеціальна решітка (або дно вистелено рушником).
Заливаємо банки з огірками водою, не доходячи на кілька сантиметрів до горлечка, і ставимо на вогонь.

На великому вогні доводимо до кипіння, а потім стерилізуємо протягом 10 хвилин, трохи зменшивши вогонь, щоб не було занадто бурхливого кипіння. Будьте уважні - якщо стерилізувати огірки довше, вони вийдуть м'якими, та не будуть хрустіти. Готовий салат відразу герметично закупорюють. Банки перевертаємо догори дном і укутують ковдрою. Витримуємо так до повного охолодження.

Зберігати такий салат можна при кімнатній температурі, в темному місці.

Тепер ви знаєте, як робити салат з огірків на зиму. Правда ж, нічого складного?

Я закривала салат в банки об'ємом 0,5 літра. Якщо ви розкладаєте салат в літрові банки, час стерилізації збільшується до 15 хвилин.

Вернуться в «На кухні»



Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость