Лікувальні властивості подорожника

Описание: Як розпізнати, коли збирати, як готувати і для чого застосовувати лікарські трави. Обговорення того як вирощувати лікарські та пряно-смакові рослини, приготувати та застосовувати трав’яні збори.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #1 Lariska » 15.11.2016, 13:38

Подорожник відноситься до багаторічних трав'янистих рослин, у нього рожево-білі квіти, цвітіння відбувається в період з червня по кінець вересень. Зростає подорожник повсюди - поруч з будинками, на луках, уздовж доріг і так далі.
Листки подорожника багаті калієм, каротином, дубильними речовинами і лимонною кислотою, вітаміном С. Свіжі листки і сік загоюють рани. Так само подорожник має антисептичні властивості. При жирній шкірі і вуграх лікарські властивості подорожника добре допомагають, якщо на обличчя накладати маску з розтертих в однорідну кашку листочків. Настої з подорожника застосовуються всередину для лікування хвороб шлунка і кишечника, зовнішньо - при нагноєнні або очному запаленні (роблять компреси на очі з заварених на півгодини листя).
Насіння подорожника мають проносну і обволікаючу властивості. Завдяки тому, що лікувальні властивості подорожника великі й багатогранні, його застосовують так само для лікування коклюшу, астми та туберкульозу, і при хворобах сечового міхура. Відваром подорожника полощуть порожнину рота при запальних процесах і парадонтозі. Відвар готувати так: - ложку столову залити склянкою щойно закип'яченим води, - настояти близько 15 хвилин, - ретельно процідити, - і пити по ложці тричі на день за півгодини до їжі, ним же полоскати рот.
Ось такі лікувальні властивості подорожника існують і допомагають в лікуванні народними методами. Єдиним протипоказанням прийому соку подорожника є підвищене згортання крові (результат чого - тромбоз).

Вернуться в «Лікарські та пряно-смакові рослини»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость