Как дальше схоронить урожай помидор

Описание: Все про агротехніку вирощування помідорів у відкритому грунті

Alona
Аватара
Alona
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 81
З нами: 11 місяців 16 днів

Сообщение #1 Alona » 19.09.2016, 10:59

Судя по прогнозам, уже послезавтра в нашем региона начнутся дожди и резкое похолодание, а на грядках еще море зеленых помидор. Что делать сними, как дольше сохранить? Пробовала искать в нете, рекомендаций много, начиная от закрыть в банку, облить спиртом, поджечь и закатать, и заканчивая засыпкой в банке горчицей с последующей закаткой. Но хочется проверенных рецептов.

Padron
Padron
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 9
З нами: 11 місяців 15 днів

Сообщение #2 Padron » 19.09.2016, 11:31

Зелені помідори треба зберігати в холоді - але не в холодильнику і не в поліетилені! Мої родичі зберігають помідори до нового року, тільки вони повинні бути: зеленими - не бурими, мати тверду кірку і не соковитими! Температура приміщення не повинна опускається нижче +5 і не підвищуватися вище +10 градусів! Так як помідори зберігають в сухому, провітрюваному місці - але не в якому разі не допускати потрапляння вологи, велика ймовірність того що вони згниють!
Зберігають помідори в дерев'яних невеликих ящиках де дно встеляють калькою!

Laura
Laura
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 15
З нами: 11 місяців 13 днів

Сообщение #3 Laura » 19.09.2016, 21:05

Головні умови тривалого зберігання помідор – температура 8-10 °С, вологість 80%, вентиляція, відсутність світла. Якщо треба щоб позеленіли .виставити за тиждень на світло та температуру близько 20.

Ivan
Ivan
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 16
З нами: 1 год 1 місяць

Сообщение #4 Ivan » 21.09.2016, 07:43

Якщо ви не впевнені, що зняті плоди не заражені фітофторою, продезінфікуйте їх, опустивши на 1,5-2 хв. в гарячу воду (плюс 60 градусів). Таке прогрівання продезинфікує плоди від хвороб. Для того щоб зберегти помідори свіжими протягом тривалого часу, укладіть їх в ящики плодоніжками догори, пересипте сухим торфом або дрібною стружкою чи тирсою. Помістіть в прохолодне, але сухе приміщення. Почервонілі плоди регулярно вибирайте.

Олег
Олег
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 95
З нами: 1 місяць 23 дня

Сообщение #5 Олег » 04.07.2017, 17:46

У мене зібрані зеленими, і навіть не вирослими плоди помідорів дозрівають у прохолодному, але не нижче +10 гр. приміщенні до лютого, а навіть і до березня. Збираю їх із теплиці у листопаді, перевіряю щоб не було фітофторних, зрізаю з китицями і розвішую на мотузці аби не дотикали один одного. В міру дозрівання споживаємо.


Вернуться в «Помідори: вирощування»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость
Боты: Ahrefs [Bot]