Чи можна обривати зелені помідори

Описание: Все про агротехніку вирощування помідорів у відкритому грунті

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 4 місяця

Сообщение #1 Lariska » 21.07.2016, 16:35

Підходить час збирати помідори і вже чешуться не тільки руки, а буквально все тіло, так вже хочеться спробувати своїх помідор, до яких ходила та заглядала стільки часу. А вони стоять наливаються, але не червоніють. І ось постало питання, а може трохи обірвати ще недостиглими – зеленими помідори. Так же буде більше сил щоб нові виросли. Ось і чи варто обривати більші помідори зеленими? Не всі а вибірково, ті що побільше. Читала – думок багато, ось і не можу точно зрозуміти як краще.

Miho
Miho
Репутація: 2 (+2/−0)
Повідомлення: 29
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #2 Miho » 23.08.2016, 14:12

Якщо рослини стоять зелені без ознак фітофтори, то не варто поспішати обривати помідори, адже вони будуть біль смачними, якщо будуть достигати на кущі, аніж зірвані, а якщо є хоча б мінімальні ознаки фітофтори, тоді бажано обривати помідори.

Alona
Аватара
Alona
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 81
З нами: 1 год 1 місяць

Сообщение #3 Alona » 08.09.2016, 17:27

А как сохранить подольше помидоры? Обрывать зелеными или красными чтобы дольше потом лежали свежими? При какой температуре хранить и влажности.

Олег
Олег
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 100
З нами: 3 місяця 24 дня

Сообщение #4 Олег » 06.07.2017, 05:50

Зривати зеленими не рекомендую - смак буде "не той", краще зривати бурими або рожевими.
Зберігати у прохолоді зрізаними кистями і розвішаними на шнурку. Восени можна зрізати зеленими, навіть не вирослі, при т. близько +10. Якщо захолодно - гниють, затепло - швидше дозрівають, тобто менше зберігаються, підв"ядають, смак псується.
Нетерплячка не поможе, помідори дозрівають прибл. через 50 днів після запилення, влітку у В.Г. при довгому дні та комфортних для них температурах - через 40 діб.


Вернуться в «Помідори: вирощування»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость