Савойська капуста - особливості вирощування

Описание: Все про агротехніку вирощування капусти. Білокачанна, цвітна, броколі, кольрабі, брюссельська, пекінська, савойська

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 6 місяців

Сообщение #1 errror » 16.11.2016, 07:30

Своїй назві ця капуста зобов'язана графству Савойя в Італії, де вона відвіку культивувалася у великій кількості. Головка у цієї капусти нещільна, масою до 2 кг, екзотичного вигляду завдяки пухирчастим, гофрованим, ніжним, еластичним листочкам.
Зовні вона зелена, а всередині жовта. Савойська капуста високо цінується як смачний дієтичний продукт. У порівнянні з білоголовою вона значно смачніша і багатша на вітаміни, білки, кальцій (майже удвічі). Вегетаріанці, візьміть на замітку! Цю капусту тушкують, смажать, використовують як начинку для пиріжків. Прекрасні з нею голубці, борщі, супи. Проте для засолювання савойська капуста непридатна.
Поширений сорт - Вертю 1340. Вирощують її так, як і білоголову - ранню, середню і пізньостиглу залежно від бажаного строку споживання. Оскільки савойська капуста утворює невелику розетку, її висаджують з міжряддями 50 см і відстанню у рядку 30-40 см. Під час збирання врожаю і транспортування ніжні головки захищають від ударів. Зберігається цей вид капусти погано.

Вернуться в «Капуста: вирощування»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость