Брюссельська капуста

Описание: Все про агротехніку вирощування капусти. Білокачанна, цвітна, броколі, кольрабі, брюссельська, пекінська, савойська

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 9 місяців

Сообщение #1 errror » 16.11.2016, 07:31

Брюссельська капуста дуже популярна у Європі й Америці, там її вважають делікатесом. Переваги цієї капусти не обмежуються екзотичним виглядом і прекрасними смаковими якостями. Серед капустяних рослин вона - рекордсмен за вмістом мінеральних солей, вітаміну С, білків. їх у ній міститься втричі більше, ніж у білоголовій. Вважається, що брюссельська капуста сприяє загоєнню ран, тому її рекомендують хворим після хірургічних операцій. Вона нормалізує функцію підшлункової залози і дуже корисна хворим на серцево-судинні захворювання як джерело калію.
У зв’язку з тим, що брюссельська капуста має тривалий період вегетації, вирощують її тільки розсадним способом, використовуючи 50-60-денну розсаду. Висаджують одразу ж за білоголовою ранньостиглою за схемою 70 х 50-60 см.
Доцільно вирощувати брюссельску капусту разом з огірками, використовуючи як кулісну культуру. Для прискорення дозрівання за 3-4 тижні до закінчення вегетації прищипують верхівку, щоб усі поживні речовини надходили до головочок. В іншому агротехніка вирощування така сама, як і для білоголової.
Збирають цю капусту у декілька прийомів, зриваючи найбільші. Культура винятково холодостійка, отож можна збирати урожай до пізньої осені. Зберігають цілі рослини разом з корінням у льоху або в прикопі у парнику, в теплицях. При цьому маса головочок може збільшуватися за рахунок відтоку поживних речовин із стебла. В холодильнику головочки добре зберігаються у поліетиленових пакетах.

Alona
Аватара
Alona
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 81
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #2 Alona » 25.04.2017, 11:49

Не нашла темы про выращивание довольно экзотического овоща на наших грядках – брюссельской капусты. Выглядит симпатично, а какая на вкус не знаю. Но семена посеянные в парнику уже взошли, и следует сказать довольно резво относительно обычной капусты и сейчас рассада брюссельской значительно опережает в росте обычную капусту. Хочется узнать какие есть тонкости получения хороших урожаев брюссельской капусты, когда пересаживать рассаду в открытый грунт, чем и когда подкармливать. И вообще стоит нею заниматься, по вкусу сильно отличается от обыкновенной капусты?

Nasredin
Nasredin
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 56
З нами: 1 год 1 місяць

Сообщение #3 Nasredin » 29.04.2017, 17:38

Не важка у вирощуванні рослина, але дотримання агротехніки та захист від шкідників, це обов'язкова умова, якщо хочете отримати гарний урожай. Основна причина невдач при вирощуванні брюссельської капусти, це бідний грунт. Земля повинна бути щільною і містити достатньо гумусу. Для грядки необхідно вибрати сонячне місце, захищене від вітру. Грядку готують восени, перекопують, з внесенням добре перепрілого гною або садового компосту. Навесні вносять комплексне мінеральне добриво. Перед висаджуванням розсади грунт не перекопують, а злегка втоптують, розпушують граблями і прибирають сміття.

Kiril Petrov
Kiril Petrov
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 24
З нами: 11 місяців 1 день

Сообщение #4 Kiril Petrov » 29.04.2017, 18:42

У мене особливостей вирощування брюссельської капусти немає ніяких. Саджу разом з пізньою капустою і догляд однаковий. Урожай заморожую на зиму, потім в супи та борщі.

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 8 місяців

Сообщение #5 Lariska » 29.04.2017, 18:49

Для себе зрозуміла що необхідно верхівку десь в середині серпня просто обрізати. Тоді капуста всі сили тратить на ріст качанчиків. Їх можна знімати поступово, починаючи з нижніх найбільших. Їх зрізають, тільки ближче до стебла, інакше вони розсиплються на листочки. Я варю з них дуже смачні супи. Якщо їх багато, можна заморозити. А якщо є погріб, то можна покласти в нього, коли в жовтні зріжете весь стебло з кочанчиками. Та вживати в міру потреби. Чудова капуста і на смак і на вигляд!


Вернуться в «Капуста: вирощування»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость