Самі смачні сорти винограду

Описание: Розмноження та агротехніка вирощування винограду, сорти та гібриди, шкідники та хвороби на винограді

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 8 місяців

Сообщение #1 errror » 03.05.2017, 12:15

На продаж завжди відбирають найкрасивіший і помітний виноград: як говориться, виноград покупці пробують очима. Для себе ж всі намагаються посадити що біль смачне. І якщо прості сорти виноградарі називають «солодкою водичкою», то мускатні користуються підвищеним попитом.

В цьому відношенні купити смачний виноград в супермаркеті – завдання нездійсненне. Набагато простіше це зробити на ринку, де іноді зустрічаються мускати. Та й взагалі, імпортний виноград збирають за принципом «убрався в магазин». Якість ніхто не перевіряє, і те, що виноград не набрав цукру, навіть покупці часто не розуміють – порівняти адже немає з чим.

Звичайно, на смак і колір друзів немає. Деяким мускати не подобаються, подавай їм ізабельні сорти. Інші обожнюють нудотно-солодкі ягоди кишмиш. Серед досвідчених виноградарів особливо сильно цінується мускатний виноград. Але і тут немає спільної думки, так як мускати бувають різні. Бувають агресивні, нав'язливі, дуже сильно виражені, як сорт Мускат літній, що теж не асоціюється з поняттям «смачний виноград».

Еталоном серед мускатних темнозабарвлених сортів вважається Мускат Гамбурзький. У нього дійсно ніжний, ненав'язливий мускат, дуже приємний, завдяки чому його часто називають еталоном серед мускатів. Це не зовсім вірно, так як мускатних сортів маса і багато дуже приємних на смак і колір.

Часто просять скласти рейтинг сортів. Для мене найсмачніші сорти наступні:

Мускат Гамбурзький – дуже м'який, оксамитовий мускат;

Мрії Олени – унікальний смак, вище всяких похвал;

Кардинал Молдови – нагадує Мускат Гамбурзький;

Чеколядовий – мускат дуже легкий, ненав'язливий і приємний;

Вінцевий – мускат з квітковими тонами;

Анюта – дуже хороший, приємний мускатний присмак;

Пам'яті батька – добре виражений мускат, досить приємний на смак;

Гурман ранній – мускат сильний, навіть надміру, в цілому приємний смак;

Галбена ноу – незважаючи на непоказну ягоду, для себе згодиться. Дуже приємний мускат, правда, має особливість – при перезріванні слабшає;

Італія (Марадона біла) – мускат дуже приємний;

Софія – мускат легкий настільки, що в деякі роки не проявляється.

Цей список, звичайно, досить умовний і відображає мою особисту думку по відношенню до сортів винограду. Сподіваюся, список допоможе вам завести на винограднику смачні і корисні сорти. А якщо врожай не вдасться з'їсти, з нього вийдуть цінні соки і вина.

Олег
Олег
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 100
З нами: 6 місяців 17 днів

Сообщение #2 Олег » 06.07.2017, 21:54

Виноград - культура місця та клімату. Перш ніж придбати саджанці або чубуки, треба спробувати на смак, поцікавитись, як у вашій місцевості зимує, чи хворіє, чи визріє, чи не тріскаються ягоди. Для чого він вам - поїсти чи на вино, чи на продаж, робити сік чи сушити на родзинки. Бо не важко посадити ізабеллу, поставити опори і якби забути. Проте, ізабелла - сорт для виробництва вина, хоч і не найкращого. Багато її не з"їсте, бо швидко наб"єте оскому.
Європейські сорти вітіс вінфера обов"язково потребують зимового укриття, хворіють, у південних районах повинні культивуватись на підвоях через загрозу філоксери.
Тобто проблем вистачає. Виногорадарство - це ціла наука, тому, перш ніж заводити виноградник, треба її освоїти.

Евгений Витальевич
Евгений Витальевич
Репутація: 2 (+2/−0)
Повідомлення: 10
З нами: 7 місяців 21 день

Сообщение #3 Евгений Витальевич » 20.07.2017, 21:42

Олег писал(а):Виногорадарство - це ціла наука, тому, перш ніж заводити виноградник, треба її освоїти.
Не варто лякати людей. Все можна освоїти, і краще ту науку освоювати на практиці. Почати з декількох кущиків, а там вже якщо буде виходити і сподобається можна й виноградник.

Alona
Аватара
Alona
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 81
З нами: 1 год 4 місяця

Сообщение #4 Alona » 20.07.2017, 22:16

Для новичков сорт Изабелла – он растет практически без участия человека, а самый вкусный для меня практически все сорта, которые пробовала Кишмиш.

Олег
Олег
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 100
З нами: 6 місяців 17 днів

Сообщение #5 Олег » 20.07.2017, 23:35

Та хто ж лякає? Попереджений - значить озброєний. Україна - велика, кліматично-грунтові умови різні. Тому, треба підходити до культивування винограду мислячи. Це ж не агрус і не смородина. Тому і рекомендую спочатку ознайомитись з літературою, почитати форуми.
Хто ж заперечує, що практика це необхідність?
Про філоксеру, мільдью, оїдіум, антракноз також треба знати.
Ізабелла - то сорт винограду, як на мене, неїстівний. Трохи поїсте, наб"єте оскому і більше не схочете. Нема великого розуму в запереченні очевидного, тим більше, без знань сортименту.
Кишмиш - який? Їх же немало сортів, усі різні. Навряд чи Вам п. Alona вдасться виростити напр. Султаніну. Та й що то за рекомендація - посадив виноград і забув. Позаминулого року у нас взимку вимерзла навіть Ізабелла.

Alona
Аватара
Alona
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 81
З нами: 1 год 4 місяця

Сообщение #6 Alona » 21.07.2017, 09:33

Ну значит у нас разные регионы. У нас Изабеллу никто не укрывает, и даже не задумывается про это. Да, виноград не для того чтобы есть, больше для сока и вина, но для новичка самое то, именно посадил и забыл, разве что резать нужно много его, разрастается невероятно быстро и много.

Олег
Олег
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 100
З нами: 6 місяців 17 днів

Сообщение #7 Олег » 21.07.2017, 19:42

Ну, значить, у нас різні знання, досвід, сортимент, та й регіони. Рік на рік не приходиться. Ізабелу у нас також не вкривають. А от прийшла зима з морозом під -30 на початку січня, то й Ізабела подекуди вимерзла. То для Вас " виноград не для того чтобы есть", та є купа людей, котрі з Вами не погодяться.Пийте собі на здоров"я сік і вино з Ізабели, я ж виберу кишмиш "Лучистий", Аркадію, Флору щоб поїсти, Тигин для муската, Б"янку для соку і вина.


Вернуться в «Вирощування винограду»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость