Як підживлювати виноград за всіма правилами

Описание: Розмноження та агротехніка вирощування винограду, сорти та гібриди, шкідники та хвороби на винограді

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 8 місяців

Сообщение #1 errror » 03.05.2017, 12:30

Підживлювати виноград потрібно обов'язково. Лише в перший рік життя можна цього не робити. Не вірите? Спробуйте залишити пару кущів без підживлень і подивіться, наскільки в них будуть менше ягоди і грона. Як гірше будуть рости пагони...

Якщо не хочете експериментувати, проведіть всім кущам шість підживлень в сезон.

1. Під час розпускання бруньок: просто розкидайте по землі по 15-20 г аміачної селітри на погонний метр міжрядь. Добриво відразу закрийте граблями.

2. На початку середині травня, до цвітіння: повторно підгодуйте аміачною селітрою, але вже 20-40 г на кожний погонний метр міжрядь.

3. Під час цвітіння: обов'язково обприскати кущі Бутоном або Зав'яззю.

4. Відразу після цвітіння підгодуйте кущі розчином нітрофоски: сірникову коробку на 10 л води. Від цієї підгодівлі сильно залежить врожайність кущів, розмір і кількість ягід в гроні. Тому проводити її необхідно обов'язково. Після цього підживлення азот треба повністю виключити з раціону винограду, інакше кущі почнуть різко нарощувати зелену масу на шкоду врожаю.

5. Підживлення в липні, перед дозріванням ранніх сортів. На 10 л води візьміть 30-40 г суперфосфату і 10-20 г сірчанокислого калію (або 40-60 г діамофоски).

6. У середині вересня жовтні під перекопування міжрядь внесіть золу (1-1,5 кг на 1 м2 ) і гній (8-10 кг на 1 м2 ). До речі, золу можна замінити суперфосфатом (35-40 г на 1 м2 ). Після того як внесете добрива по поверхні грунту, обов'язково проведіть перекопування. Непогано працює і така суміш: 50-60 г суперфосфату і 30-40 г калійної солі на 1 м2 . Калійну сіль можна замінити золою.

Rusya
Rusya
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 20
З нами: 9 місяців 3 дня

Сообщение #2 Rusya » 28.05.2017, 13:45

Щоб забезпечити хорошу приживлюваність і подальший ріст винограду в перші та наступні роки життя, необхідне створення оптимальних умов живлення при посадці. З роками запаси поживних речовин в грунті зменшуються, тому необхідно періодично відновлювати і збагачувати грунт елементами живлення. Перед цвітінням необхідно поєднати зрошення і кореневу підгодівлю. Як показують практичні результати, саме за рахунок цього реалізуються можливості виноградних кущів для росту і плодоношення.

Підживлення проводиться приблизно за два тижні до початку цвітіння і вносять у вигляді водного розчину (з розрахунку 10 л на кущ). У воді розчиняють 20г суперфосфату, 10г аміачної селітри і 5г калійної солі. Вміст відра бажано вилити в заздалегідь викопані поглиблення, глибиною 35-40см.

Виноград можна підживити по листю. Мікроелементи, розчинені у воді, добре всмоктуються листям і роблять позитивний вплив головним чином на якість врожаю. Однак позакореневе підживлення винограду не може замінити кореневе. Воно є лише додатковим до неї.

Для обприскування кущів вибирають вечірні години тихих днів. Доцільно поєднувати позакореневе підживлення з обприскуванням проти мілдью. Розчин для позакореневого підживлення повинен мати наступну концентрацію (у відсотках);

1. Сірчанокислий амоній - 1
2. Суперфосфат - 3
3. Калійна сіль - 0,3
4. Борна кислота або бура 0,05
5. Марганець - 0,01

При використанні для позакореневого підживлення борної кислоти або бури, їх слід розчиняти в теплій воді. Непогані результати дає додавання до розчину Біша. У ній міститься 12 мікроелементів природного походження. Концентрація 150гр на 10 л води.
Поживний розчин повинен покривати дрібними краплями поверхню листя.

Зрозуміло поєднання кореневого та позакореневого підживлення дає можливість отримувати високі врожаї винограду при хорошій його якості.

Значення деяких елементів.

Азот (аміачна селітра, сечовина) - основний стимулятор росту. Особливо необхідний рослині в початковій стадії росту.
Фосфор (суперфосфат) - необхідний виноградній рослині особливо в період цвітіння і зав'язування ягід, а так само сприяє кращому визріванню грон і пагонів.
Калій (хлористий калій) - прискорює дозрівання лози і дозрівання ягід, а отже покращує якість врожаю. Особливо необхідний рослині в період зростання і дозрівання ягід.
Бор (борна кислота або бура) - Сприяє проростанню пилку. Прискорює дозрівання винограду і збільшує цукристість.
Марганець (марганцевокислий калій) - Прискорює плодоносіння і збільшує накопичення цукру.
Цинк - Підвищує врожайність виноградної рослини.
Мідь - Підсилює ріст, підвищує посухо- та морозостійкість рослин.


Вернуться в «Вирощування винограду»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость