Рослини, яким гній піде на користь

Описание: Вирощування овочів у відкритому грунті. Поради, обмін досвідом, консультації

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 6 місяців

Сообщение #1 errror » 28.11.2016, 15:10

Перш ніж вносити гній під рослини, запам'ятайте, що свіжий гній вносити навесні не можна, так як він може спалити коріння. Найкраще удобрювати їм грунт восени. За зиму агресивні речовини розпадуться або вимиються водою, і добриво принесе тільки користь.
Вносять гній суцільним килимом, по площі ділянки під перекопування.
Можна просто восени розкидати, навіть прямо по снігу, і залишити так до весняного перекопування, але в цьому випадку гній втратить значну частину азоту, який просто вивітриться. До речі, під ягідні культури вносять не більше одного відра на кущ, щоб вони не пішли в бадилля.
Гноєм можна зарядити ділянки, призначені під капусту, картоплю, цибулю, помідори, часник, огірки, гарбуз...
З садових культур особливо добре відгукуються на внесення гною вишня, агрус, малина, слива, смородина, яблуня.

Felic
Felic
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 10
З нами: 1 год 2 місяця

Сообщение #2 Felic » 28.04.2017, 19:32

Много пишут, что внесение не перепревшего гноя или помета в частности куриного, может повредить растениям, спалив им корни. Я же никогда не выбрасываю помет курей на компостную кучу. У меня в качестве подстилки в Саре толстым слоем насыпаны опилки. Вот их периодически выгребаю и рассыпаю по грядкам сверху прямо по растениям. И ничего никогда не вредило, растения хорошо отзываются на такую подкормку. Закапывая или перекапывая, к примеру, осенью, гной, мы отправляем на тот свет огромное количество необходимых растениям веществ, а рассыпая сверху в междурядья, после каждого дождика в грунт попадает очередная порция подкормки. И никакие корни не гниют, не сгорают, более экономно расходуется такой дорогой нынче птичий помет, и растения отлично отзываются на такие подкормки.


Вернуться в «Вирощування овочевих культур»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость