Бабусин спосіб пророщування насіння

Описание: Вирощування овочів у відкритому грунті. Поради, обмін досвідом, консультації

Lariska
Аватара
Lariska
Репутація: 6 (+6/−0)
Повідомлення: 224
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #1 Lariska » 28.11.2016, 19:38

Незважаючи на те, що за вікном зима, і весна настане ще тільки через три місяці, вже зараз варто задуматися про новий сезон. Хочу поділитися з вами декількома корисними порадами стосовно пророщування насіння, які в минулому використовували ще наші бабусі. Способи ці достатні прості, а їх ефективність перевірена вже не раз на практиці.
Насіння - це майбутній урожай. Це, як дитина в тілі мами. Потрібно до нього ставитися дбайливо. На насінні накопичуються різноманітні мікроорганізми, які при проростанні можуть активізуватися і погубити майбутню рослину.
Тому один із способів знезаразити насіння - прогрівання. Насіння капусти, огірка, томата і перцю будуть вам вдячні, якщо ви влаштуєте їм SPA у вигляді короткочасного вологого прогрівання: 20 хвилин при t + 45-50 С, підливаючи гарячу воду по стінках ємності, в якій плавають насіння.
Цибулю-сівок бажано прогрівати 8-12 годин десь на батареї, щоб t не опускалася нижче +40 С. Це сильно підвищить шанс того, що несправжня борошниста роса обійде її стороною. Після 8-12 годин прогрівання сівок потрібно занурити в холодну воду і висушити.
Прогрівання насіння огірка, якщо вони свіжозібране, потрібно збільшити. Ідеально було б покласти мішечок з сухими насінням на батарею і просушити протягом місяця. Тривале прогрівання збільшить майбутній урожай в рази.
Раніше наші бабусі носили мішечок з насінням, підвішеним на шиї. Так насіння протягом місяця отримували природне тепло від шиї.
Найкраще сіяти насіння не раніше двох років. Петрушку, моркву і буряк можна протримати у вологій марлі не менш двох діб, стежачи за тим, щоб вода не закисала. Гарбуз і кабачок ми витримуємо добу в міцному розчині зеленого чаю. Їм це дуже подобається.

Вернуться в «Вирощування овочевих культур»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость