Червоний салат Lollo rosa

Описание: Вирощування овочів у відкритому грунті. Поради, обмін досвідом, консультації

errror
errror
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 271
З нами: 1 год 5 місяців

Сообщение #1 errror » 05.12.2016, 10:56

У Європі популярні салати, особливо так звані червоні, зокрема салат Lollo rosa. Його можна побачити як у ресторанах, так і на домашньому столі.

Рослина має компактну світло-зелену листкову розетку, яка надає їй неповторного вигляду. Завдяки цьому таріль із салатом завжди має святковий вигляд.

Крім зовнішньої краси, ця рослина, безперечно, корисна, бо містить вітаміни А, В1, В2, С, D і Е. Її можна вживати як у сирому (салат), так і у відвареному вигляді. На відміну від звичного нам листкового салату, у неї немає трав'яного присмаку. Салат Lollo rosa має гарну схожість. Висівають його у відкритий ґрунт (не свіжоудобрений, на добре освітленому місці) з березня до ранньої осені. Відстань між рядками - близько 25 см. За температури 12-15°С сходи з'являються через 1-2 тижні. Коли рослини підростуть, їх можна пересаджувати на відстань 25 см у рядку.

Урожай збирають через 30-40 днів після висіву. Догляд звичайний: прополювання та розпушування ґрунту в міжряддях. Період збирання врожаю триває 1-2 місяці. Після цього рослини утворюють квітконосне стебло та дещо втрачають смакові якості: з'являється незначна гіркота. Як свідчить власний досвід, цей салат можна висівати під зиму. Lollo rosa достатньо холодостійкий. За ранньовесняної сівби сходи витримують заморозки до мінус 6-8°С.

Переконаний, що салат Lollo rosa може стати окрасою і нашого, українського столу.

Вернуться в «Вирощування овочевих культур»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость