Вирощування сої – чи варто садити на власній ділянці

Описание: Вирощування овочів у відкритому грунті. Поради, обмін досвідом, консультації

Nasredin
Nasredin
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 56
З нами: 10 місяців 12 днів

Сообщение #1 Nasredin » 05.02.2017, 15:48

Ось прочитав в журналі статтю про вирощування сої – грунт збагачує азотом, багато містить білка, можна приготувати багато корисних страв. Але колись пробував вирощувати і щось не пам’ятаю навіть що робив з тією соєю. Хтось вирощує її, якось використовую, і дійсно чи вигідно її вирощувати. Бо читаючи статті – одні позитивні враження, все дуже добре і навіть дуже, а що скажуть практики?

Zavochica
Аватара
Zavochica
Репутація: 3 (+3/−0)
Повідомлення: 28
З нами: 10 місяців 21 день

Сообщение #2 Zavochica » 05.02.2017, 21:27

Соя дуже невибаглива культура. Сію в ті ж терміни, що і квасолю та горох. У посуху 2-3 рази поливаю. А насіння купила 10 років тому. Так ними і користуюсь. А що робити з вирощеної сої - кожен вирішує по своєму.

Duandot
Duandot
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 11
З нами: 1 год 1 місяць

Сообщение #3 Duandot » 06.02.2017, 08:40

Не люблю сою як культуру, щоб в їжу використовувати. Років 10 назад було модно з неї робити котлети, і їсти так, підсмажену, додавати у фарш для начинки, хоча м'ясо вона не замінює все одно, і на смак - гидота. Садив її як і всі бобові, але її клопітно обмолочувати.

Solana
Solana
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 40
З нами: 1 год

Сообщение #4 Solana » 09.02.2017, 19:36

Соя відноситься до бобових, а всі бобові, навіть кормові трави, сприяють накопиченню в грунті азоту. Так що це реально та логічно що вирощуючи сою ми покращуємо родючість грунту.

Nasredin
Nasredin
Репутація: 1 (+1/−0)
Повідомлення: 56
З нами: 10 місяців 12 днів

Сообщение #5 Nasredin » 22.02.2017, 13:49

Сою їдять домашні тварини, особисто мене цікавлять кури, якщо їдять то як її треба підготувати для дачі курям.

Irisha
Irisha
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 26
З нами: 9 місяців 19 днів

Сообщение #6 Irisha » 23.02.2017, 18:19

Мої кури саму зелень сої не їли, хоча здавалось що їдять всю траву, а сою не захтіли. Саме зерно не пробувала згодовувати

Natalka
Natalka
Репутація: 0 (+0/−0)
Повідомлення: 20
З нами: 1 год

Сообщение #7 Natalka » 24.02.2017, 14:15

Ми пробували вирощувати сою – не пішло, нікому не сподобались страви приготовані з неї, є багато більш смачних овочів тож навіщо примушувати себе вирощувати те до чого не лежить душа.

Олег
Олег
Репутація: 5 (+5/−0)
Повідомлення: 100
З нами: 4 місяця 19 днів

Сообщение #8 Олег » 06.07.2017, 16:44

Вирощував, щоб був достатній урожай, треба обсіяти досить багато площі. Збирати треба, як висохне. Потім досушувати у сухому приміщенні. ЇЇ не обмолочують - при висиханні стручки розтріскуются і зерно випадає. Проблема із вживанням у їжу - не знайшов рецептів приготування, тому й залишив. А зараз соя - продукт ГМО. НЕ ризикну.


Вернуться в «Вирощування овочевих культур»

Хто зараз на форумі (по активности за 5 минут)

Зараз цей розділ переглядають: 1 гость